Františka Drybčáková: Oslavila sté narozeniny a zakousla se do dortu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Františka Drybčáková: Oslavila sté narozeniny a zakousla se do dortu!

Stovku slavila paní Drybčáková stylově – dortem...
Stovku slavila paní Drybčáková stylově – dortem... (pro Aha!: Ivan Dostál)

ZLÍN – V neuvěřitelné svěžesti oslavila včera narozeniny Františka Drybčáková (100). Sto let oslavila stylově – dortem. Františka celý život žila ve Zlíně, kde prožila například doby Rakouska-Uherska nebo první i druhou světovou válku.

V neuvěřitelné svěžesti oslavila včera narozeniny Františka Drybčáková (100). Sto let oslavila stylově – dortem. Františka celý život žila ve Zlíně, kde prožila například doby Rakouska-Uherska nebo první i druhou světovou válku.

Nebýt toho, že hůře slyší, nikdo by jí trojciferné kulatiny nemohl hádat. „Paní Drybčáková je stoprocentní Zlíňačka, Zlínu zůstávala věrná celý život a klidně ji můžeme považovat za chodící historickou učebnici města,“ mluví o ní s úctou zlínská primátorka Irena Ondrová.

Františka Drybčáková vychovala dvě děti, má čtyři vnuky a pět pravnuků. Šedovlasá stařenka dnes žije v pečovatelském domě Naděje na Jižních svazích, je milá, skromná a plná optimismu.

Zajímavé je, že už příští týden budou mít ve Zlíně další důvod k oslavě ve středu se stoprvních narozenin dočká další Zlíňanka Františka Tuswaldová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.