Kvůli melouchům si vyrobil falešnou neschopenku: Přišel o práci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kvůli melouchům si vyrobil falešnou neschopenku: Přišel o práci!

Karel Lang (29) dostal podmínku a pokutu 10 tisíc Kč za to, že zfalšoval neschopenku. Teď je kvůli zlomené noze naštvaný, že přijde o spoustu kšeftů.
Karel Lang (29) dostal podmínku a pokutu 10 tisíc Kč za to, že zfalšoval neschopenku. Teď je kvůli zlomené noze naštvaný, že přijde o spoustu kšeftů. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Nebyl líný. Naopak. Nesmírná pracovitost se Karlu Langovi (29) ale vymstila. Přišel o práci a ještě u soudu vyfasoval podmínku a pokutu 10 tisíc korun.

Muž z Pocinovic na Domažlicku umí zedničinu, spraví auto, vyzná se v elektrice i topení. Není divu, že mezi lidmi je o něj zájem. Jenže kvůli melouchu teď zfalšoval neschopenku. „Zrovna jsem dělal fasádu na domku. Nemohl jsem od toho odejít. Tak jsem si marodění o týden prodloužil,“ vzpomíná Lang. Neschopenku okopíroval, pak na kopii doplnil datum trvání neschopnosti a podpis lékaře obtáhl černou propiskou.

Sociálku nepřevezl

Vše poslal svému zaměstnavateli, u kterého pracoval sedm let jako zedník. „Na sociálce ale zjistili, že jde o padělek, já skončil u soudu a z práce mě okamžitě vyhodili. Udělal jsem velikou chybu. Teď toho lituji,“ tvrdí Lang.

Za padělání veřejné listiny vyfasoval u soudu tříletou podmínku a pokutu 10 tisíc korun. „Jestliže ji neuhradí, půjde si sednout do vězení na tři měsíce,“ uvedl soudce Milan Anderle. „Já jsem trest s radostí hned přijal. Jsem rád, že nemusím do vězení. A pokuta, to není problém. Peníze na ní si brzy vydělám,“ říká Lang.


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.