Záhadná choroba Elišky: Lepí se na mě předměty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Záhadná choroba Elišky: Lepí se na mě předměty!

Eliška Kalinová na těle drží kovové předměty
Eliška Kalinová na těle drží kovové předměty (Foto Aha! – Helena Lacinová,)

V těle Elišky Kalinová (69) z Klášterce nad Ohří se odehrávají nevysvětlitelné věci. Drží na ni volné položené předměty, ve svém věku nemá šedivé vlasy. Přes dva roky ji však sužuje nadměrné pocení a žena míní, že místní lékaři ji odbývají.

„Potím se v chladném prostředí. Stále musím chodit s plínou kolem krku. Trpím vzácnou chorobou, hyperhidrózou. Dočetla jsem se, že se to dá léčit operativně. Místní lékaři na mě však kašlou,“ zlobí se seniorka.

Ze zpráv, které předložila, vyplývá, že klášterští praktičtí lékaři, její pocení připisují problémům se štítnou žlázou a vysokému krevnímu tlaku. „Při dodržování správné léčby chronického zánětu štítné léčby onemocnění postupně zmírní či vymizí i doprovodné příznaky (nadměrné pocení a únavnost),“ odpověděli stěžovatelce z České lékařské komory.

„Doktoři se podrží. Léky beru a pocení přetrvává,“ kontrovala odpověď Kalinová. Ráda by se dostala do rukou specialisty, který by jí od ponižujícího pocení pomohl. A vyléčil jí. Hledá odpověď i na to, proč na ni drží volně přiložené předměty.

Co je hyperhidróza
Jde o nadměrné vylučování potu, než je potřebné pro termoregulaci
těla. Příčinou nejčastěji bývá dědičnost (vrozená dispozice). Nebo je porucha získaná, vyvolaná okolními vlivy, stresem, nemocí. Může se vyskytovat na celém těle, nebo jen na určitých částech těla, jako jsou ruce, nohy, podpaží či třísla.

Přečtěte si
ferdinand6
27. 4. 2014 • 16:19

K tomu pocení-paní může mít vysoký tlak a tohle je jeden z projevů, i dušnost, i zhoršení stavu vlivem počasí. To přitahování předmětů mi přijde spíš jako hoax (kachna).

napalmdeath
27. 4. 2014 • 16:03

stim pocenim je to opravdu blbe ale ze se nani lepi volne lozene veci ztoho by mela udelat prednost v tom smislu za by na tom mohla vydelat trba to nekde predvadet v televizi nabo tak

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.