40 let nesportovala a pak… Uběhla maraton! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

40 let nesportovala a pak… Uběhla maraton!

13. duben před polednem. Vyčerpaná, ale šťastná Zdeňka Pechancová v cíli s medailí za účast.
13. duben před polednem. Vyčerpaná, ale šťastná Zdeňka Pechancová v cíli s medailí za účast. (Foto archiv Zdeňky Pechancové)

Advokátka Zdeňka Pechancová (55) ze Zlínska sportovala naposled na základce. Přesto před několika dny uběhla půlmaraton ve Vídni.  Za 2 hodiny a 45 minut. Využila tak vánoční dárek.

Své blízké žena vždy o Vánocích obdarovává netradičně. Loni ji ale »dostal« syn půlmaratonem se startem 13. dubna. „Šla se mnou do toho kamarádka Alena (30). Při prvním tréninku v lednu jsem uběhla 400 metrů a myslela, že mi vypadne srdce,“ vzpomíná Zdeňka.

Pod dohledem  trenéra Jana Hudečka (30) začala běhat pravidelně. Začátkem dubna zvládla 10 kilometrů. „Při půlmaratonu pak už bylo jasné, že to nevzdám,“ řekla. Jenže! Obrovská krize ji při závodě přepadla na 18. kilometru. Tehdy myslela, že je konec. „Ale kolegyně Alena najednou začala tančit při běhu valčík. Bylo to neskutečné, injekce energie,“ řekla advokátka, který půlmaraton nakonec doběhla!

Jak to dokázala?

* Aby uběhla 22 km, pořídila si osobního trenéra.
* S kolegyní Alenou začaly v lednu chodit třikrát týdně do fitka.
* Hodinu tam běhaly na páse (napoprvé 5 km/hod).
* Jednou týdně běhaly pod dohledem trasu Zlín – Lešná, tam i zpět celkem 10 km.

A co jídelníček?
„Jedla jsem normálně. Až týden před startem jsem získala od Petra Vabrouška, našeho nejlepšího triatleta, jídelníček. Ráno kousek chleba, v poledne těstoviny, večer  zpravidla rýže. K tomu hojně zeleniny a ovoce. Maso téměř žádné. Důležitý byl přísun hořčíku,“ prozradila advokátka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.