Počasí tento týden přinese pro jaro netypický jev: Tlakové bahno! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Počasí tento týden přinese pro jaro netypický jev: Tlakové bahno!

Fotografie
Fotografie (internal)

Zima trochu pozlobila, pak se k nám zase vrátilo jaro. Ale jen na chviličku. Počasí v následujících dnech totiž bude spíš letní a dokonce s sebou přinese jev typický právě pro letní měsíce.

V tomto týdnu nebudete muset chodit nabalení, ale pro změnu byste neměli doma zapomínat deštník nebo pláštěnku. I když bude přes den okolo dvaceti stupňů a více, oblohu často zkříží blesky. Dostaví se také jev, kterému se mezi odborníky říká „tlakové bahno“.

Tlakové bahno v podstatě znamená, že tlakové pole nad celou Evropou bude prakticky stejné a nebude foukat vítr. Jde tedy o typický jev před letními bouřkami. Tentokrát však přijde už na jaře, což je poměrně vzácné.

Jak bude?

Úterý: Oblačno, zejména na Moravě časté pršení a ráno mlhy. Také odpoledne přijdou přeháňky a bouřky. Nejvyšší denní teploty se však budou pohybovat okolo 21 stupňů.

Středa: Znovu bude pod mrakem, ale někde také polojasno. Odpoledne opět nebudou chybět přeháňky a bouřky. V některých chvílích se může zcela vyčasit! Ve dne bude až 23 stupňů!

Čtvrtek: Situace bude prakticky stejná jako ve středu.

Pátek: Mírně se ochladí, opět bude zataženo s přeháňkami a bouřkami. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 17 a 21 stupni.

Víkend: Sice bude zase okolo 22 stupňů, slunce ale vykoukne jen občas. Na procházky si nezapomeňte přibalit pláštěnky, přeháňky a bouřky nás neminou.

Autor:  ph

Přečtěte si
honzina
22. 4. 2014 • 06:34

kdyby si pořídili rosničku, udělali by líp!!!! Mají drahé přístroje, sedí si v teplé a a krásně zařízené kanceláři a určitě neberou 10 000,- tak bych očekávala nějaké pořádné výsledky, ale bohužel. Tak nic no.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.