Velikonoce jsou dražší: Nákup stojí letos nejvíc za osm let | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Velikonoce jsou dražší: Nákup stojí letos nejvíc za osm let

Velikonoce se blíží...
Velikonoce se blíží... (Profimedia.cz)

Velikonoce jsou svátky hodování. A tak asi málokoho potěší, že letos nás zásoby na nadcházející sváteční víkend vyjdou zase o něco dráž než loni.

Podle průměrných statistických cen si nejvíc budou muset připlatit ti, kteří si neumí představit mazanec bez poctivého másla. Od loňska kostka zdražila o pět korun. Podstatně víc stojí i mléko – o dvě koruny na litr – a s tím samozřejmě i mléčné výrobky. Například kilo eidamu je proti loňsku dražší o 30 korun.

Potěšitelné právě na Velikonoce je ale zlevnění vajec. Jejich cena před dvěma lety vyletěla až na 6 korun za kus, od té doby ale klesá. Letos je vajíčko průměrně k mání za 3 Kč, když ještě loni to bylo o padesátník víc. Kvůli konkurenci obchodních řetězců se víceméně na loňských cenách drží i pečení beránci a čokoládoví zajíčci.

Přečtěte si
egyptanka
14. 4. 2014 • 10:31

Dražší je pouze tehdy,když si ho dražší uděláme. U nás budou velikonoce levné. Respektive stejně drahé,jako v běžné dny. Jíst se přece musí každý den. Nebo jsou svátky o přežírání?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.