Totožnost Čecha z Norska je odhalena: Ti, kdo ho znásilnili, po něm prý stále jdou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Totožnost Čecha z Norska je odhalena: Ti, kdo ho znásilnili, po něm prý stále jdou!

Tajemný muž bez identity je Čech Michal.
Tajemný muž bez identity je Čech Michal. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, ČTK, ara)

Tajemný muž (36), který se před čtyřmi měsíci probudil v Norsku, aniž by znal svou identitu, je skutečně Čech. Jmenuje se Michal a je přesvědčen, že ho někdo věznil a znásilnil!

Modrookého muže, který trpí naprostou ztrátou paměti, poznali na fotografii jeho rodiče. „Úřady už v té věci jednají, syna jsme několik let neviděli,“ prohlásil otec Vladislav ze severní Moravy.

Počítačový specialista
Totožnost jeho syna potvrdila i norská policie, sám Michal je však ještě hodně opatrný. „Doufám, že informace o nalezení mé rodiny je pravdivá a že ti lidé jsou skutečně moji rodiče. S jistotou ale zatím nic nevím,“ prohlásil Michal, který má trvalé bydliště v okrese Kolín, ale poslední roky žil v Praze. Živil se tu jako počítačový specialista a nějaký čas dělal také soudního znalce.

V ověřování totožnosti muže hodlá norská policie nadále pokračovat. Jednou z možností je například odebrání vzorků DNA jemu i jeho předpokládaným rodičům v Česku. Ty ale Michal na fotce, kterou mu policisté ukázali, vůbec nepoznal...

Video se připravuje ...

Vězněný a pořezaný
Čecha našel loni 14. prosince v Oslu ve čtvrti Hasle zaměstnanec rychlého občerstvení. Muž ležel ve sněhové závěji před autoservisem, byl promrzlý, dehydrovaný, hladový a po celém těle měl řezná zranění. I proto je přesvědčen, že ho někdo věznil a znásilnil. „Bezpochyby jsem byl oloupen i sexuálně napaden. Pak mě pohodili na ulici. Podle doktora, který mě vyšetřoval, jsem byl i zdrogovaný,“ prohlásil. „Už jsem měl modrý obličej. Kdyby mě nenašli, byl bych druhý den ráno mrtvý,“ dodal.

Před tímto autoservisem ležel – promrzlý, hladový a zraněný.

Michal už dnes nevypadá jako na známé fotografii, kterou zveřejnila norská policie. Má totiž strach z útočníků, kteří ho měli napadnout a pohodit na ulici. Proto nejenže nechce ukazovat svůj obličej, ale také zásadně změnil svou image: výrazně zhubl a má jiný účes. „Ti, co mi to provedli, jsou pořád na svobodě. Donedávna netušili, že jsem přežil, ale teď to vědí. Vědí, že jsem v Oslu, proto nechci vystavoval svůj život nebezpečí, aby mohli dokončit, co začali,“ vzkázal muž, kterého poslední týdny zdecimovaly. „Jsem zoufalý, vystrašený a nic si nepřeji víc, než aby tato situace už skončila,“ dodal Michal.

Přečtěte si
dandova
11. 4. 2014 • 07:47

A že se nikdo "neztrácí" a "nenalézá" třeba v Rumunsku.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.