Právníci o plánu Kramného obhajoby: Proč mu to může vyjít? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Právníci o plánu Kramného obhajoby: Proč mu to může vyjít?

Fotografie
Fotografie (internal)

Dvacet let za mřížemi, ale i doživotí hrozí Petrovi Kramnému (35), pokud se prokáže, že na dovolené v Egyptě zabil manželku Moniku (†36) a dceru Klárku (†8). Na čem by renomovaní právníci postavili jeho obhajobu?

Kriminalisté jsou přesvědčeni, že právě Petr Kramný je pachatelem dvojnásobné vraždy. Advokát ex offo obviněného otce rodiny Jaromír Richter hodlá obhajobu klienta postavit především na výpovědích svědků. „Budou probíhat výslechy dalších lidí a budeme hledat nové důkazy,“ řekl Aha!. Právníci, které deník Aha! oslovil, by ale zvolili jinou taktiku. Využili by chyb, které při vyšetřování udělali egyptští policisté a zaměřili by se na výsledky lékařských expertiz.


Petr Kramný od počátku tvrdí, že jeho nejbližší zemřely na otravu a jakýkoliv svůj podíl na jejich smrti odmítá. Tvrzení klienta je pro jeho obhájce za všech okolností závazné. „Advokát je vázán stanoviskem osoby, kterou obhajuje. A pokud si Petr K. stojí za tím, že čin nespáchal a je nevinný, tak advokát musí zastávat toto stanovisko,“ vysvětlil právník Josef Lžičař.

Jan Černý, advokát: Špatná práce Egyptanů
„Obecně bych využil právě chyb na egyptské straně. Naše orgány činné v trestním řízení totiž těch důkazů proti Petrovi K. nemohou mít moc. Spis neznám, ale podle toho, co vím z médií, bych při obhajobě argumentoval například pozdním a nedostatečným ohledáním místa činu nebo bych pokládal otázku, proč Egypťané poslali do Česka těla mrtvých v mumifikovaném stavu.“
Josef Lžičař, advokát: Komplikace pro obhájce
„Osobně vidím velký rozpor v tom, co bylo příčinou smrti – prvopočátek byl otrava, což vypustil sám Petr K. To, že policie jeho tvrzení oficiálně nevyvracela, byla pravděpodobně její taktika. Najednou je příčinou elektrický proud. Důležitá pro advokáta je tedy lékařská zpráva. Od ní musí odvíjet svou obhajobu. A kvůli té otočce v příčině smrti právě tam vidím pro obhajobu slabší místa.“
Klára Slámová, advokátka: Obhajobu bych nepřijala
„Protože tento případ sleduji od počátku a můj názor je již od prvního dne, kdy se objevily zprávy o úmrtí Moniky a Klárky, zcela jasný a nepřeji si nic jiného, než aby bylo prokázáno to, co státní zastupitelství a policie tvrdí, nemohla bych Petra K. obhajovat. Můj zájem je tedy v rozporu se zájmem obviněného, opakovaně jsem své názory projevila a již tato skutečnost mě z obhajoby vylučuje.“

Autor:  jad

Přečtěte si
babycom
7. 4. 2014 • 11:03

Očividně si většina plete Kláru Slámovou s Klárou Samkovou.Nic ovšem nemění na tom,že jedna obhajuje naše cikány a druhá chladnokrevného vraha,kdy u soudu prohlásila,že jsou horší vraždy a najednou by nemohla hájit Kramného,kterému na rozdíl od Kisiova nic nedokázali.Zvláštní charakter,spíše si myslím,že Kisiovi měli více paněz.A na tom pani Kláře Slámové záleží nejvíce.Kájínek to bylo jen start na zviditelnění.

tarka
2. 4. 2014 • 16:50

tak tohle je advokát zralý na vyškrtnutí z Advokátní komory: "Jan Černý, advokát: „Obecně bych využil právě chyb na egyptské straně. Naše orgány činné v trestním řízení totiž těch důkazů proti Petrovi K. nemohou mít moc. SPIS NEZNÁM, ALE PODLE TOHO, CO VÍM Z MÉDIÍ..." Takže tento neschopný kretén se řídí bláboly v bulváru...tohoto blba, prý advokáta, bych nechtěla ani zadarmo Překvapila mě paní Slámová.

mirkazam
2. 4. 2014 • 13:04

Tak to, že by mu to mohlo vyjít není myšleno snad vážně.Tomu chlapovi bych nevěřila ani,, dobrý den "...

akublender
1. 4. 2014 • 21:35

Pletete si dvě právničky se stejným křestním jménem, ale jiným příjmením: Samková vs. Slámová.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.