Dlouhodobá předpověď počasí: Podívejte se, jak bude celý duben! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dlouhodobá předpověď počasí: Podívejte se, jak bude celý duben!

Z teplého jara je většina lidí nadšená.
Z teplého jara je většina lidí nadšená. (Aha! - Karel Kopáč)

Současné teplé počasí by mělo vydržet i v dubnu. Podle dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu bude duben převážně nadprůměrně teplý a maximální denní teploty by se měly pohybovat mezi 13 až 20 stupni Celsia.

Nebude však moc pršet, proto se bude srážkový deficit v příštích dnech prohlubovat. Uvedli to dnes na svém webu meteorologové. Podle jejich předpokladu bude čtvrtý měsíc teplotně většinou nadprůměrný, až v týdnu mezi 21. až 27. dubnem bude průměrný.

Z hlediska srážek budou první dva dubnové týdny podprůměrné až průměrné, druhá polovina měsíce by měla být už srážkově průměrná. Teplotní průměr pro období mezi 31. březnem až 27. dubnem činí 8,3 stupně Celsia. Nejvyšší průměrnou teplotu meteorologové naměřili v dubnu před pěti lety, a to 12,6 stupně.

Naopak nejchladněji bylo v roce 1980, kdy průměrná teplota činila jen 4,9 stupně Celsia.Dlouhodobý výhled ale nepostihuje všechny možné odchylky od nejpravděpodobnějšího vývoje počasí, vyjadřuje jen očekávaný trend ve vývoji počasí a odhaduje jeho celkový charakter v daném období, upozorňuje ČHMÚ.

Autor:  ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.