Na auto se Věra chodí jen dívat: Úřednická zvůle jí vzala garáž! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Na auto se Věra chodí jen dívat: Úřednická zvůle jí vzala garáž!

Auto stojí nehybně v garáži.
Auto stojí nehybně v garáži. (Foto Aha! – Jan Doležal)

Chodí o berlích a auto by jí ulehčilo cestu k doktorovi i na nákup. Na škodovku se ale Věra Vítková (79) z Rakovníka chodí jen dívat. Radnice jí zakázala používat garáž...

Před 12 lety Věře postavili bez jejího vědomí na garáž rozvodnou skříň s elektroměry, její vahou se začal objekt rozpadat. Černou stavbu oznámila na radnici. „Místo toho, aby zahájili správní řízení, nařídili mi, abych garáž podepřela, hrozilo zřícení stropu,“ popisovala zoufalá Věra.

Video se připravuje ...

O odstranění stavby rozhodl až soud, na který se seniorka obrátila. Oprava garáže na základě stavebního povolení skončila loni na podzim. A přišel šok. Úředníci jí zakázali garáž používat. „Prý jsem předložila nedostatečnou dokumentaci a stavba má odchylky. To není pravda.

Problematická garáž

Garáž stojí od 70. let minulého století, kdy jsme ji s manželem postavili, teď byla jen nahozená a pod stropem jsou výztuhy. Zákazem mi znemožnili, abych mohla  jezdit s autem do nemocnice do Kladna a na nákup. Že chodím o francouzských holích, je nezajímá,“ zoufá si Věra Vítková, která se s autem kvůli zákazu bojí i jen vyjet z garáže.

Problematická garáž


Problematická garáž
Jde o šikanu radnice?

„Arogance moci, šikana, msta!“ tak mluví Věra Vítková o tom, jak se k ní úředníci chovají. A co na to radnice? „Odmítáme tvrzení, že jde o šikanu. Stavební úřad vydal zákaz ohledně užívání garáže. Paní Vítková se proti rozhodnutí odvolala ke krajskému úřadu. Nemám přístup do spisové dokumentace, takže podrobnosti sdělovat nemohu,“ sdělila Aha! mluvčí rakovnického městského úřadu Alida Štulajterová.

Autor:  jad

Přečtěte si
illis
23. 3. 2014 • 00:50

prroud Ten vrchní snímek garáže jen dokazuje, že tam byla bez jejího vědomí na garáž přidělaná rozvodná skříň s elektroměry, její vahou se začal objekt rozpadat. Na dalších snímcích je garáž omítnutá a rozvodná skříň je vlevo u plotu.

illis
23. 3. 2014 • 00:45

lalia Také si to myslím.

lalia
22. 3. 2014 • 13:58

Fúj , to jsou komentáře,jen tady kazí diskusi.To jsou lidé,kteří mají psychické problémy a nemělibyste je sem pouštět.Mají IQ tykve.Chudáci,ať se jdou vyřádit jinam.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.