»Dvorní malíř« prezidenta Pavel Kočiš: Tohle maluju pro Zemana! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

»Dvorní malíř« prezidenta Pavel Kočiš: Tohle maluju pro Zemana!

Pavel Kočiš
Pavel Kočiš (Foto Aha! – Karel Kopáč, Ladislav Křivan, archiv Pavla Kočiše, ara)

Každý panovník měl svého dvorního malíře, ani náš prezident není výjimkou. Takže zatímco třeba Karla III. zvěčňoval Francisco Goya, Miloš Zeman (69) na to má Pavla Kočiše (19), proslulého fanatického obdivovatele prezidentů.

Na Hrad brzy poputuje osm kreseb současné hlavy státu z Kočišovy dílny. „Když jsem si nechal jednu takovou v polovině ledna podepsat, pan Zeman ji chtěl. Řekl jsem mu, že tuhle si nechám, ale nakreslím mu novou. Zájem měl,“ řekl mladík. O pár dní později už s novou kresbou mířil ze středočeské Osnice do Prahy. „Připravil jsem další, už brzy mu je předám,“ těší se.


„S panem Kočišem v současné době řeším možnost předání obrázků v průběhu návštěvy pana prezidenta v Královéhradeckém kraji v dubnu,“ potvrdil mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.
Zahradnický učeň proslul tím, že svůj pokoj vytapetoval stovkami fotek, obrázků a výstřižků z novin se Zemanem. Ten nahradil původní výlep Klausem.



Autor:  Jan Exner

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.