Matku zavraždil sekerou! Třináctkrát ji sekl do hlavy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Matku zavraždil sekerou! Třináctkrát ji sekl do hlavy!

Jednadvacetiletý Marek Homola údajně zabil matku třinácti ranami sekyrou do hlavy.
Jednadvacetiletý Marek Homola údajně zabil matku třinácti ranami sekyrou do hlavy.  (: ČTK)

OSTRAVA – Třináctkrát ji sekl vší silou sekerou! Tak krutou smrt způsobil své matce Marek Homola (21) z Opavy. Včera stanul před ostravským soudem

Třináctkrát ji sekl vší silou sekerou! Tak krutou smrt způsobil své matce Marek Homola (21) z Opavy.
Včera stanul před ostravským soudem, který bude tento týden posuzovat jeho brutální čin. Pachatel se při prvním výslechu snažil roztřeseným hlasem hájit tím, že těsně před vraždou dostal epileptický záchvat.
Homola loni v listopadu zabil matku sekerou do hlavy a pak její tělo zabalené do igelitu ukryl v teplovodní šachtě před domem. Teď mladík tvrdí, že měl matku rád. „Zabíjet jsem nechtěl,“ přísahal včera u soudu. Na okamžiky brutálního útoku si údajně nepamatuje. Možná prý dostal epileptický záchvat.
Vraždou vyvrcholily dlouhodobé spory mezi synem a opavskou podnikatelkou. Mladík byl nezaměstnaný a často peníze utrácel v hernách s automaty. Matce prý ukradl 50 000 korun, které prohrál během jednoho dne. Poslední pověstnou kapkou pak s největší pravděpodobností bylo předvolání k soudu v Brně kvůli krádeži 7000 korun. Homola je ukradl své přítelkyni, když u ní v Brně bydlel.
„Bylo to ráno jako vždy. Mamka mě vzbudila na snídani. Pak někdo zazvonil a pošťačka mi přinesla dopis s modrým pruhem,“ líčil včera osudný listopadový den Homola. Matce prý o předvolání k soudu nechtěl říct. Matka mu ale prý obálku vytrhla z ruky a její obsah si přečetla. Pak podle obžalovaného šla do předsíně a z nářadí vytáhla sekyru. Homola tvrdí, že na něj matka zaútočila jako první. „Snažil jsem se jí sekyru vzít a pak si už na nic nepamatuju,“ hájil se u soudu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.