Stát vzal příspěvek Honzíkovi (8), protože leukémii přežil. Další léčba rodinu ruinuje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Stát vzal příspěvek Honzíkovi (8), protože leukémii přežil. Další léčba rodinu ruinuje!

Stát vzal mámě malého Honzíka (8) z Karviné, který přežil rakovinu krve, příspěvek na péči o osobu blízkou. Rodina nyní živoří.
Stát vzal mámě malého Honzíka (8) z Karviné, který přežil rakovinu krve, příspěvek na péči o osobu blízkou. Rodina nyní živoří. (Foto Aha! – Ivana Žáková, archív rodiny)

Stát vzal mámě malého Honzíka (8) z Karviné, který přežil rakovinu krve, příspěvek na péči o osobu blízkou. Rodina nyní živoří, protože Marcela Schindlerová nemůže pracovat, aby se mohla o nemocného Honzíka dobře postarat

Paní Marcela se stará o čtyři děti a rodina žije z jediného příjmu otce, který 30 let pracuje na Dole Karviná. „Že Honzík trpí leukemií, to lékařka zjistila, když mu ve čtyřech letech odebrala krev,“ vzpomíná máma.

Chlapec prošel těžkou chemoterapií a matka na vážně nemocného syna pobírala příspěvek 3000 korun v rámci péče o osobu blízkou. „Podle úředníků už na něj nemám nárok, protože syn moji péči prý nepotřebuje. Příspěvek mi vzali a jsem nyní evidovaná na úřadě práce,“ říká zoufalá Marcela.


Odvolala se na krajský úřad, a dokonce i na ministerstvo práce a sociálních věcí. „Přišla mi zamítavá odpověď. Přitom Honzík má v důsledku leukemie i další zdravotní problémy. Jezdíme až do fakultní nemocnice v Ostravě, což stojí dost peněz,“ vysvětluje paní Marcela. Její manžel je teď pořád v práci a začal dělat i o víkendech, aby všichni vyžili z jednoho platu.

Otevřená žádost nové vládě
Marcela Schindlerová nyní přes Aha! žádá politiky:
Prosím novou vládu, aby rodičům, kteří se chtějí a musejí starat o těžce nemocné děti a dostali se do bezvýchodné situace, pomohla. Odebráním příspěvku na péči stát dostává rodinu na pokraj živoření.



Přečtěte si
sarlota10
18. 3. 2014 • 01:58

Nabízím malému léčení pomocí Reconnective Healing = Rekonektivní léčení, což je Univerzílní léčivá síla, která je všude kolem nás. Tahle Inteligentní léčivá síla dokáže opravit chyby na DNA a tím nastartovat tělo, aby se začalo uzdravovat. Nejsou to žádné pochybné řeči, ale jsou to jen a jen fyzikální zákony, kterými se řídí vše na Zemi i ve Vesmíru.

sarlota10
18. 3. 2014 • 01:52

Jo poslali 50 melonů

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.