Drama v ruzyňské věznici: »Lesní vrah« se podřezal | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Drama v ruzyňské věznici: »Lesní vrah« se podřezal

Bez jakékoliv lítosti se Viktor Kalivoda doznal, že zabil tři lidi, protože se mu chtělo.
Bez jakékoliv lítosti se Viktor Kalivoda doznal, že zabil tři lidi, protože se mu chtělo.  (: ČTK)

PRAHA – Mlčenlivý trojnásobný »lesní vrah« Viktor Kalivoda spáchal v neděli v podvečer v ruzyňské věznici další tajemný čin. Tentokrát sáhl na svůj vlastní život.

Mlčenlivý trojnásobný »lesní vrah« Viktor Kalivoda spáchal v neděli v podvečer v ruzyňské věznici další tajemný čin. Tentokrát sáhl na svůj vlastní život. Dnes má přitom předstoupit před středočeský krajský soud.

„Mohu potvrdit, že obviněný se pokusil o sebepoškození ruky. Zranění bylo spíše povrchové,“ řekla Aha! mluvčí Generálního ředitelství věznic Lenka Smutná. Podle ní se pracovníkům věznice podařilo včasným zásahem v sebevražedném jednání Kalivodovi zabránit. Ještě včera byl zraněný v péči lékařů nemocnice na Pankráci.
Neoficiální zdroj blízký věznici Aha! sdělil, že se Kalivoda pořezal ostrým břitem. „Mohla to být část žiletky, nebo něco podobného. Nějak si to musel dovnitř propašovat, protože v celách nic ostrého mít vězni nesmějí,“ míní zdroj. „V neděli jsme krátce před sedmou večer vezli z ruzyňské věznice muže, který se pokusil o sebevraždu,“ řekla mluvčí záchranky Simona Cigánková.
Zda se dnes obviněný dostaví k procesu, je otázkou. Soud na hlavním líčení včera trval. Obhájce o sebevražedném pokusu klienta ještě odpoledne neměl tušení. „O ničem nevím. Líčení bude, jinak by mi předseda senátu už dal vědět,“ řekl Aha! Kalivodův advokát Daniel Šimánek.
Osmadvacetiletý Kalivoda loni v říjnu zastřelil v lese v Nedvědici u Brna starší manžele a později sprovodil na Kladensku stejným způsobem ze světa elektrikáře, který v lese venčil psa. Pro kriminalisty i psychology je chladnokrevný střelec od samého počátku tvrdým oříškem. Žije si ve svém vlastním světě a téměř stále mlčí. Záhadou zůstává i motiv jeho činu. Oběti nespojovalo vůbec nic. Jen to, že je zavraždil v lese. „Zabil jsem je. Chtěl jsem to udělat. Ostatní není důležité,“ doznal se, aniž by projevil jakoukoliv lítost, a opět se zahalil mlčením. Komunikovat dokonce odmítal i se svým obhájcem. Podle znalců je Kalivoda velmi inteligentní. Byl přijat na několik univerzit. Studium ale nikdy nedokončil.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.