Matku obvinili ze smrti syna Vašíka: Nedávala mu inzulin! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Matku obvinili ze smrti syna Vašíka: Nedávala mu inzulin!

Vašek s matkou Janou
Vašek s matkou Janou  (Facebook)

Vašík (†6) z Trutnova trpěl cukrovkou, jeho máma Jana H. (28) mu s druhem Ivanem D. (40) odmítli píchat inzulin a chlapec zemřel. Nyní je čeká soud!

Po poradě s léčiteli věřili, že Vaškovi víc než inzulin pomůže alternativní medicína. Měli za to, že cukr má v mozku... Lék, který měl diabetik Vašík dostávat 4x denně, vysazovali, až mu dávali jen bylinky a kapky. K inzulinu se nevrátili, i když se jeho stav zhoršoval. Nakonec zemřel v krutých bolestech. „Šlo o zvlášť zlé nakládání s dítětem,“ uvedla státní zástupkyně Lucie Žabková, která rodiče obžalovala z ublížení na zdraví a týrání. Hrozí jim až 16letý trest. Oni ale vinu necítí. „Mysleli jsme, že alternativní léčba bude zdravější,“ řekl po chlapcově smrti Vaškův otčím.

Vyšetřování ukázalo, že naivní rodiče mohli ublížit i Vaškovu bráškovi Dominiku (4). I v jeho případě prý místo předepsaných léků sahali po alternativní medicíně. Hoch proto skončil v dětském domově. Mezitím Jana H. otěhotněla a před pár dny porodila. Nyní hrozí, že přijdou i o právě narozené dítě.

Přečtěte si
anezat
15. 3. 2014 • 11:36

Rodiče se měli informovat o tom, že na cukrovku 1. typu alternativní léčba nepomůže, kdyby to zabralo, léčitel už měl dávno dostat Nobelovku. Teď by měl být tvrdě stíhán. A v době, kdy jsou děti přepychově vybaveny glukometry a rodiče toto měli kontrolovat, je to hrozně tragické a smutné.

andabar
14. 3. 2014 • 19:12

Otřesné zacházení s dítětem Malé dítě které muselo trpět nedbalostí rodičů Naše zákony jsou na také případy až zhovívavé vůči viníkům .Co je to za povaha když se mohli dívat na to jak jejich dítě trpí?Tresfy za týrání dětí by se měli zpřísnit.

lillyli
14. 3. 2014 • 16:30

Moc jim nevěřím. I kdyby byli tak hloupí...na hyperglykémii se umírá dlouho a těžce. Soudila bych je za vraždu. A co lékaři a sociálka, sousedi? Ti byli kde?

janapi
14. 3. 2014 • 15:17

"Mysleli jsme, že alternativní léčba bude zdravější,“ řekl po chlapcově smrti Vaškův otčím" - zde se ukazuje, že myslet znamená l.e.j.n.o vědět! Experimentovat se zdravím mohou u sebe-ale nikoliv u takto nemocného dítěte! .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.