Zabil Housku nájemný vrah?! Podezřelý dopaden! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zabil Housku nájemný vrah?! Podezřelý dopaden!

Zavražděný Roman Houska
Zavražděný Roman Houska (Foto Aha! – Helena Lacinová)

Muže podezřelého z vraždy kontroverzního podnikatele a politika Romana Housky (†51) z Chomutova dopadli policisté. Včera ho obvinili, dnes se zřejmě rozhodne o jeho vazbě.

Policisté muže zadrželi ve středu „S ohledem na vyšetřování nebudeme zatím poskytovat žádné další informace,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Poláčková s tím, že více oznámí v následujících dnech. Nevyjádřila se ani k motivu činu.

Kdy zabíjel?
Houska byl zastřelen loni 18. listopadu 2013 u domu v Chomutově, kde žil se svou partnerkou, exhejtmankou a současnou náměstkyní hejtmana Janou Vaňhovou (ČSSD). Jeho tělo našel podnikatel Vlastimil Rindoš, který s ním měl schůzku. „Věřím, že pachatel bude usvědčen a odsouzen. V současné chvíli nemám další informace,“ uvedla Vaňhová.

Proč musel umřít?
Policie pracovala s několika verzemi. Prověřovala např. Houskův vliv na přidělování evropských dotací a veřejných zakázek, zda půjčoval peníze apod. Podle informací Aha! není vyloučeno, že šlo o nájemnou vraždu.

Kdo byl Houska?

*Platil za vlivného muže v ústecké ČSSD, byl členem krajského a místopředsedou okresního výboru ČSSD.

*Do hejtmanského křesla v roce 2008 protlačil Janu Vaňhovou, přezdívali jim Bony a Clyde.

*Ostře se obouval do expremiéra Jiřího Paroubka: „Paroubek, to je novodobý Berija. Dokáže rozložit demokratický systém kdekoliv, kam se svou suitou veksláků a ranařů vstoupí.“ Petra Paroubková po jeho smrti napsala, že byl mafián.

Autor:  uá,lac

Přečtěte si
6010
14. 3. 2014 • 08:30

Dle mého názoru je ten člověk, který se šel sám přiznat, nějaký bílý kůň, kterému bylo vyhrožováno, že buď jeho smrt, nebo jeho rodiny, tak jde raději do kriminálu. Tam se dobře nají, vyspí, nemusí nic dělat a i ho tam zabaví nějakou kulturou.Tak proč ne?

6010
14. 3. 2014 • 08:28

Byl kontroverzní? Tak opět jeden Boží mlýn.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.