Tresty pro vrahy manželského páru: Padl doživotní trest! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tresty pro vrahy manželského páru: Padl doživotní trest!

Popravení manželé Zbigniew a Jarmila.
Popravení manželé Zbigniew a Jarmila. (Foto Aha! – Ivana Žáková, ara)

Jako oběti nelítostných mafiánů – střelou do hlavy – byli popraveni manželé Zbigniew (†66) zvaného Drak a Jarmila (†58) Muszański z Bohumína. Soud včera vrahy potrestal doživotím a dvěma výjimečnými tresty.

Doživotní trest bez možnosti propuštění si vyslechl zloděj a lupič Lumír Moric (42), k vraždě se nepřiznal. Třicet let si má odsedět strůjce zločinu a přítel Draka Michal Zagora (39). A 27 let udělil Jiřímu Bohdálkovi (55), doznal plánování loupežné vraždy. Soud nezjistil, kdo vzal na sebe roli kata a střílel.


Dcera: Spravedlivý trest? Smrt!

„Jediný spravedlivý trest by pro ně byl trest smrti. Popravit je stejně jako to udělali oni mým milovaným rodičům,“ reagovala na verdikt dcera obětí Renáta (35). „Pořád budu žít s pocitem, že se přece jen jednou dostanou na svobodu. Jsou to nebezpeční a nenapravitelní zločinci,“ dodala.

»Akce« trvala 90 minut

Drak a jeho žena byli popraveni pro peníze loni poslední únorový den, každý ranou jistoty do spánku. Vrahové těla pohřbili do vykopaného hrobu v pronajaté garáži v Ostravě. »Akce« trvala 90 minut.

Sáhne si na život?

Známí zavražděných manželů i vrahů jsou přesvědčeni, že si Michal Zagora bude chtít sáhnout na život. Už se o to pokusil, spolykal prášky těsně před zadržením. Celý proces působil jako duchem nepřítomen a díval se do země. „Zničil jsem život tolika rodinám,“ řekl během závěrečné řeči.







Autor:  iža

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.