Nafukovací hračky vyhrály: Gumový hit ze 70. let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nafukovací hračky vyhrály: Gumový hit ze 70. let!

Žirafy, buvoli, sloni… S těmito hračkami si hrály děti už v 70. Letech.
Žirafy, buvoli, sloni… S těmito hračkami si hrály děti už v 70. Letech. (Foto ČTK – Roman Vondrouš)

Retrohračky vítězí! Nafukovací hračky, se kterými jsme si hráli už v 70. a 80. letech, se líbí nejen dětem, ale i odborníkům. Autor za ně vyhrál prestižní cenu Designér roku.

Žirafy, sloni a buvoli, které jsme znali už před třiceti lety… K hračkám návrhářky Libuše Nyklové nově přibyly také Pes Bulík a Formule od mladého českého designéra Jana Čapka. A nyní bodovaly na udílení výročních cen Akademie designu ČR Czech Grand Design.

Firma Fatra z Napajedel na Zlínsku, která hračky vyrábí, oslovila mladé české designéry a chystá výrobu dalších nafukovacích »krasavců«. „Honza Čapek sliboval, že má v hlavě i další nápady. Zájem o hračky rok od roku roste,“ vysvětlil vedoucí spotřebního segmentu firmy Tomáš Dočkal.

Tomáš Dočkal s novou nafukovací hračkou Pes Bulík.

Přečtěte si
František Klapal
30. 12. 2022 • 18:27

Takovéto hračky si ze svého dětství také pamatuji. Přijde mi ale, že dnešní děti, zvlášť pak ty starší jsou co se týče hraček čím dál náročnější. Chtějí hlavně hračky, které obsahují nějakou elektroniku, něco na dálkové ovládání atd. Myslím si, že nejvíce se člověk v dnešní době může zavděčit spíše menším dětem. Těm stačí když je to hezky barevné. Co se takových hraček týče, tak velice pěkné mají například tady - http­s://a­gadi­kids­.cz/pr­oduc­ts?ca­tego­ry=vzd­elava­ci-hracky

joudajoudovy
15. 3. 2014 • 08:46

i v 90.letech, meli jsme s nafukovaci, cervenou kravou, uspech. obe strany, darce i obdarovany, si dar vysvetlili po svem. my, jako studenti - nafukovaci hrackou vyjadrili svuj postoi k tridni profesorce (komunistka a k tomu velka krava), kterou obdrzela na konci skolniho roku. ona - v zari nas informovala, jak velky uspech krava sklidila, kdyz se s ni, jeji synacek cachtal na koupalisti. bohuzel, jeden gumovy hit, nevyvazil cenu za znicene zivoty studentu, ktere, jako statna a uvedomela rodoritka, zlikvidovala.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.