Půl roku jsou lidé v Buči bez pitné vody: Zdražili ji o 100 %... A pít jí nemůžou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Půl roku jsou lidé v Buči bez pitné vody: Zdražili ji o 100 %... A pít jí nemůžou!

Malá Ema, stejně jako všichni v obci, musí pít jen vodu z PET láhve.
Malá Ema, stejně jako všichni v obci, musí pít jen vodu z PET láhve. (Aha! - Zbyněk Schnapka)

O 100 procent jim zdražili vodu. A krátce na to oznámili, že voda z vodovodu není pitná, ale pouze užitková... Platit ale musí plnou cenu a náprava nikde.

Už půl roku jsou tak lidé v obci Buč na Plzeňsku odříznutí od zdroje pitné vody. „Chtěla jsem, aby nám k nám jezdila cisterna s vodou. To nejde, bylo by to prý drahé. Ale o snížení ceny za vodu, kterou nemůžeme pít, nechce také nikdo slyšet,“ zoufá si Klára Humlová (35).

Lidé musí kupovat vodu balenou. A ta se jim prodraží. Do hypermarketu ve městě je daleko a tak ji musí kupovat předraženou v krámku u Vietnamců. „Za vodu měsíčně zaplatím asi patnáct stovek. To je stejné, jako jsem dříve zaplatila za celý rok,“ dodává Humlová.

Teprve když se Aha! začalo o kauzu zajímat, slíbila starostka Bezvěrova Iveta Mašková, pod kterou obec Buč patří, že lidem pitnou vodu zajistí. „Bude to nejpozději příští týden,“ řekla Mašková, která ale možnost, že by obec lidem snížila cenu nepitné vody z kohoutku, odmítla.



Autor:  zb

Přečtěte si
janapi
7. 3. 2014 • 22:25

Oznámení o vodě-že je pouze užitková je z roku 2013 a tudíž bych ihned žádala o snížení ceny-a to každá bytová jednotka samostatně. Nikoliv jeden dopis a x podpisů. Každý měsíc bych toto opakovala-samozřejmě vždy s požadavkem odpovědi...a to by v tom byl čert-aby se náprava již dávno nenašla!

prroud
7. 3. 2014 • 13:30

Kdyz je clovek cloveku vlkem.............

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.