Smažte se v pekle! Za brutální vraždu Petry (†15) padly tresty 25 a 22 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Smažte se v pekle! Za brutální vraždu Petry (†15) padly tresty 25 a 22 let!

Tresty, které padly, bohužel Petře stejně život nevrátí. Vpravo strůjce vraždy Michal Kisiov.
Tresty, které padly, bohužel Petře stejně život nevrátí. Vpravo strůjce vraždy Michal Kisiov. (Aha! - Ondřej Požár, ČTK, koláž Ahaonline.cz)

Na případ brutální vraždy patnáctileté Petry v Jihlavě nejde zapomenout. Dnes soud Michala Kisiova 25 a Tomáše Zavřela 22 roky vězení. Odpykat by si je měli v nápravném zařízení se zvýšenou ostrahou.

Jakub Doležal, který dvojici pomáhal s odklízením těla zavražděné, dostal dva roky vězení za přečin nadržování. Verdikt zatím není pravomocný. Trojice se proti němu může odvolat k Olomouckému vrchnímu soudu.

Dívku podle spisu Kisiov vyhodil loni 16. března nahou z okna svého bytu v jihlavské Havířské ulici, když mu údajně po pohlavním styku řekla, že nahlásí policii, že ji znásilnil. Dívka pád z jedenáctimetrové výšky přežila. Kisiov ji odvlekl zpět do bytu, kde ji podle žaloby se Zavřelem zavraždil.

Kisiov a Zavřel, kterým bylo v době činu 19 let, odmítli vypovídat. Oba pouze uvedli, že je celá věc mrzí. O rok mladší Doležal tvrdí, že k vraždě dívky kamarády nepobízel a s úklidem těla jim pomohl jen proto, že z nich měl strach. Podle žalobce Jiřího Moravy mohl vraždě zabránit, což ale neučinil. Soud se s tím neztotožnil a uložil Doležalovi podstatně mírnější trest.

Poté, co dívka přežila pád z okna, zavolal Kisiov Zavřelovi a Doležalovi a pozval je domů. Všichni tři mladíci byli silně opilí. Začali podle obžaloby přemýšlet, jak se dívky zbavit. Kisiov policii popsal, že ji nejprve škrtil rukama, pak ho vystřídal Zavřel. Ten pak prý Kisiovovi poradil, aby si vzal motorkářskou botu. Kisiov si ji obul a stál na dívčině hrudníku.

Oběť i toto trýznění přežila. Pak ji Kisiov se Zavřelem škrtili kabelem od počítače. Nakonec dívku podle Kisiovovy výpovědi na polici uškrtil Zavřel textilním páskem. Tělo oběti tři mladíci zabalili do prostěradla a vhodili ho do kontejneru. Ostatky skončily na skládce, kde byly po několika dnech nalezeny. Z dívčina těla zbylo jen torzo; našlo se z něj asi 20 procent.

"Co je zarážející, to je bezcitnost a otrlost dvou hlavních pachatelů," řekl v odůvodnění rozsudku soudce Miloš Žďárský. Přitěžující skutečností bylo také to, že dívka před smrti trpěla dlouhé minuty.



Přečtěte si
janika32
6. 3. 2014 • 16:28

mela 14 let mela byt doma v pelechu

janika32
6. 3. 2014 • 16:26

všude se mota takovych ***u ,proto by se meli rodiče zodpovidat taky...jen muj nazor

janika32
6. 3. 2014 • 16:22

tresty jsou v pořádku,ale chybí me trest pro rodiče,proc 14 holka prespávala někde mimo domov(jak jsem vyčetla)co kde v noci rajzovala bez doprovodu???ted je na pláč pozdě..

marie60
6. 3. 2014 • 14:38

prroud: už dřív jsem četla, že peklo máme zažívat právě ted´, kdy žijeme. Nj, peklem nás však nejvíc straší ti, co sami taky hodně hřeší a to jsou fláterníci.

6010
6. 3. 2014 • 11:54

Ono je to těžké.V jejím věku již rodiče nechodí s dítětem za ruku.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.