Vražedkyně tří novorozeňat dostala 22 let. Advokát se bojí, že jí ve vězení ublíží! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vražedkyně tří novorozeňat dostala 22 let. Advokát se bojí, že jí ve vězení ublíží!

Žena zabila své tři děti krátce po narození. Teď dostala trest 22 let.
Žena zabila své tři děti krátce po narození. Teď dostala trest 22 let. (Aha! - Petr Podroužek)

Jednatřicetiletá žena z Vlasatic na Brněnsku půjde za vraždu svých tří novorozených dětí na 22 let do vězení. Úhrnný trest by si měla odpykat ve věznici se zvýšenou ostrahou, rozhodl dnes Krajský soud v Brně.

Žena v květnu 2012 porodila ve svém rodinném domě dvojčata a o rok později holčičku. Děti vždy usmrtila a odnesla je do sklepa sousedního objektu. Matka nejdříve tvrdila, že ji k vraždě dětí přiměla špatná sociální situace a napjaté vztahy v rodině. Později původní přiznání popřela. Rozsudek není pravomocný, obžalovaná se odvolá.

Soudce Tomáš Kurfiřt při vyhlašování rozsudku připomněl, že žena měla tři verze. Nejprve se k činům přiznala, potom tvrdila, že by dětem neublížila, a naposledy potvrdila zabití jednoho z dětí s tím, že další dvě se narodily mrtvé. "Jako pravdivou bereme verzi první, protože je v souladu se vším, co bylo prokázáno," uvedl Kurfiřt.

Vše odhalil gynekolog

Podle něj žena tajila první dvojčetné těhotenství dokonce i před manželem a nejbližšími příbuznými. O druhém věděl pouze její ošetřující gynekolog, který na chybějící dítě a celý případ upozornil. "Kdyby dětem neublížila obžalovaná a neměla to v úmyslu, jak tvrdila u hlavního líčení, nelze vysvětlit, jak byly děti odtržené po porodu od matky a jak by se jejich těla ocitla zabalená v textiliích v igelitových taškách ve sklepě domů," řekl Kurfiřt.

Vyloučil také teorii o narození mrtvých dětí. "Verze, že by obžalovaná jedno z dětí udusila a dvě se již narodila mrtvá, jak zase tvrdila v závěrečné řeči, není v souladu s utajováním obou těhotenství a porodů," uvedl soudce. Dodal, že žena podle znaleckých posudků netrpěla při spáchání trestného činu ani po něm žádnou duševní poruchou nebo chorobou a byla plně při smyslech.Od začátku procesu bylo zřejmé, že ženě hrozí za vraždu novorozenců výjimečný až doživotní trest. Soud výjimečný trest v délce 22 let vězení uložil, protože žena spáchala dva zločiny a usmrtila tři děti.

Advokát se chce odvolat

Rozsudek nenabyl právní moci. Obě strany si ponechaly lhůtu na rozmyšlenou, nicméně obhájce Miloš Hoff hned po soudním jednání řekl, že podá odvolání. "Soud nedal mé mandantce žádnou možnost na znovuzačlenění do společnosti. Trest ve výši 22 let se dá přirovnat k doživotí," uvedl Hoff. V odvolání chce poukázat hned na několik věcí. "Nebyl řádně ověřen psychický stav mé mandantky ani vypracován revizní znalecký posudek. Také nikdo nezjišťoval stav s ohledem na její nadměrné užívání alkoholu a marihuany v době páchání skutků," řekl Hoff. Doplnil, že jeho mandantce také hrozí ve vězení nebezpečí. "Všichni dobře víme, jaké složení věznice se zvýšenou ostrahou mají a že usmrcení dítěte je považováno za nejhorší trestný čin, který mezi lidmi existuje," upozornil Hoff.



Autor:  ČTK

Přečtěte si
binddy
9. 3. 2014 • 04:56

Právník správně říká,že se usmrcení dítěte považuje i v kriminále za nejtěžší zločin a má obavy,že se jí ve vězení něco stane. Já budu jedině ráda,když ta ženská co to provedla,zažije co to je strach o život.

soltero1
6. 3. 2014 • 17:47

Lůza plodí jen další lůzu. Co by z těch dětí vyrostlo? Pravděpodobně zase jenom další fetky, nositelé Nobelovy ceny by z nich určitě nebyly. Zaslouží si tedy sterilizaci a tvrdou práci nejlépe v kamenolomu.

verasum
6. 3. 2014 • 14:19

Vážený pan advokát se bojí,že ji ve vězení ublíží?? Broboha taková zrůda si nic jiného nezaslouží!! Dala ona těm bezbranným dětem šanci na život?? Ony se na rozdíl od ní nemohly bránit!!!Má štěstí,že zrušili trest smrti. Ten by si tato zrůda zasloužila!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.