Zemanův rodný dům nikdo nechce koupit: Copak tam straší?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zemanův rodný dům nikdo nechce koupit: Copak tam straší?!

Rodný dům Miloše Zemana
Rodný dům Miloše Zemana (Aha! - Jan Doležal)

Rodný dům prezidenta Miloše Zemana (69) v kolínské čtvrti Zálabí je už přes půl roku na prodej. Nikdo o něj ale nestojí. Proč třígenerační vilu nikdo nechce? Hraje v tom roli prezidentovo jméno?

Matka nynějšího českého prezidenta Marie Zemanová (†80) prodala vilu v kolínské Okružní ulici v roce 1973. Současní majitelé chtějí do menšího, a proto se snaží domu už od loňského srpna zbavit. „Sem tam přijde nějaký zájemce, ale když to tady vidí, většinou řekne, že dům je příliš velký,“ potvrdila majitelka vily Lenka Pinterová (62).

Že by pověrčivost?

Že by lidé neměli o dům zájem kvůli tomu, kdo v ní strávil dětství? „Může se stát, že si někdo, kdo je třeba přehnaně pověrčivý a navíc odpůrce Zemana, řekne: Tady bydlel Zeman, sem nikdy ani nepáchnu. Většinou je to naopak, Lidé si kupují domy, kde straší, domy po známých osobnostech. Nevím, co platí v případě našeho pana prezidenta,“ řekl s úsměvem psycholog Karel Humhal.


Jde o peníze

Prodeji nepomohla výměna realitky ani snížení ceny ze 4,5 milionu na 3 390 000 Kč. „Všechno je jen a jen o penězích. Dneska nikoho nezajímá, jestli tam kdysi bydlel Zeman, nebo někdo jiný. Lidé se zkrátka rozhodují podle aktuální ceny a záleží jen na nich, jestli koupí, nebo nekoupí,“ vysvětlil Aha! realitní makléř Pavel Helembai.



Přečtěte si
joudajoudovy
4. 3. 2014 • 08:55

snadne reseni.... dum si odkoupi sam zeman a po vzoru exprezidentu - pravdolasky a santy, zde vybuduje knihovnu, s koutkem, kde v prosklene vitrine budou ulozeny jeho propriety - popelnicek, vajglicek, hulka, gumovy clun ci sada map, se zakreslenymi stromy, ktere vyrazuji energii.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.