Jednička KSČM Kateřina Konečná míří do europarlamentu: Do Bruselu s českým Honzou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jednička KSČM Kateřina Konečná míří do europarlamentu: Do Bruselu s českým Honzou!

Focení trvalo asi hodinu. Dočká se proto malý Vojta nějakého honoráře? „Bude mě to stát jedno velké barevné auto,“ řekla se smíchem Konečná
Focení trvalo asi hodinu. Dočká se proto malý Vojta nějakého honoráře? „Bude mě to stát jedno velké barevné auto,“ řekla se smíchem Konečná (Foto Aha! – Tino Kratochvíl, EPA, ara)

Česko čekají už v květnu další volby. Tentokrát do Evropského parlamentu. Jak se na ně chystají politici? Jednička kandidátky KSČM Kateřina Konečná (33) Aha! prozradila, že ona chce zabodovat s českým Honzou…

Deník Aha! získal fotografie, na nichž je Konečná s čtyřletým chlapečkem v záplatovaném oblečení a  čapce. Přes rameno má hůl a na ní zavěšený raneček na buchty. Celý český Honza, chce se říct. Jenže!
Mottem kampaně Konečné sice skutečně bude: Do světa s českým Honzou, chlapeček z její fotografie ale ve skutečnosti není Honza. Jmenuje se Vojta (4).

„Nechtěla jsem do focení tahat děti z bookletů. Vojtíka znám už dlouho, tak jsem ho poprosila, jestli by to se mnou nenafotil,“ řekla Aha! Konečná a prozradila, že chlapec z její fotky je vnuk stranického šéfa Vojtěcha Filipa. Ten prý napřed bral nápad s rozpaky, když ale viděl, že Vojtu focení baví, tak s ním souhlasil.  „Volby jsou ostatně o budoucnosti našich dětí,“ zdůvodnila to komunistická politička.

Volit budeme v květnu
Jedenadvacet českých zástupců z celkem 751 poslanců Evropského parlamentu (EP) budeme volit v pátek 23. a sobotu 24. května

Královský plat a zajištění

*Hrubý měsíční plat je 217 199 Kč (7956) EUR (po zdanění a příspěvky na úrazové pojištění 6200 EUR).

*Příspěvek na všeobecné výdaje (náklady na řízení kanceláře poslance, poplatky za telefonní a poštovní služby a nákup, provoz a údržba...) je 117 362 Kč (4299 EUR měsíčně).

Roční příspěvek na cestovní výdaje činí 115 833 Kč (4243 EUR).

Denní příspěvek na jídlo při pobytu ve Štrasburku nebo Bruselu je 8299 Kč (304 EUR).

Denní příspěvek při služebních cestách mimo EU je 4150 Kč (152 EUR).
*Exposlanci mají nárok na důchod od 63 let. Berou 3,5 % až 70 % platu za každý dovršený rok výkonu mandátu.

Zdroj: www.europarl.europa.eu


Prezident Zeman: Steak tu chutná jako žvýkačka

Europoslanci si včera vyslechli v překvapivě krátkém projevu prezidenta Miloše Zemana ve Štrasburku, který je přiletěl poučit o své představě směřování EU. Nelíbí se mu drahé přesouvání mezi oběma sídly, mezi Bruselem a Štrasburkem, nelíbí se mu povinnost používat úsporné žárovky. „Jednu z nich mám na své chatě a vypadá to tam jako na hřibově nebo v márnici, takže mluvím ze své vlastní zkušenosti,“ poznamenal. Milovník škvarků a tlačenky zhodnotil i zdejší jídlo. „Můj evropský sen nezahrnuje steak v ústředí Evropské komise, který vypadá a také chutná jako žvýkačka.“



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.