Směšný trest pro vraha: Pěstí zabil autistu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Směšný trest pro vraha: Pěstí zabil autistu!

Oběť Andrew Young (†40).
Oběť Andrew Young (†40). (Reprofoto Youtube)

Angličané jsou v šoku nad nesmyslným verdiktem soudu v Bournemouthu. Muž, který na ulici ranou pěstí bezdůvodně zabil autistu, může být za dva roky na svobodě!

Co se vlastně na rušném bulváru stalo? Andrew Young (†40), trpící Aspergerovým syndromem (forma autismu), okřikl Victora Ibitoyeho, aby nejezdil na kole po chodníku. Po chvíli přistoupil k Youngovi cyklistův kamarád Lewis Gill a bez varování ho »sestřelil« pěstí.Vše natočily kamery

Muž, jehož sociální schopnosti byly na úrovni čtrnáctiletého dítěte, se sesul k zemi, hlavou se praštil do betonu a zůstal bezvládně ležet – vše přitom zachytily pouliční kamery. Následující den Young v nemocnici zraněním podlehl. Gill vyfasoval čtyři roky, přičemž půlka trestu je formou podmínky. Za dva roky tak bude moci opět volně chodit po ulicích! „Verdikt soudu je směšný. Na záběrech vidíte, že Andrew agresora nijak neohrožoval,“ nechápe matka oběti. Soudce svůj výrok obhájil tím, že nešlo o vraždu, ale o neúmyslné zabití. „Je to skandál, Gill by měl jít sedět na doživotí,“ vzkázal poslanec David Davies.

Přečtěte si
prroud
27. 2. 2014 • 14:16

Nebyla to vrazda!Ale opravdu neumyslny zabiti.Takze za vrazdu bych urcite netrestal.Na druhou stranu to neni neumyslny zabiti nasledkem napriklad nechteny nehody,nebo nedbalosti,ale chtenyho napadeni a k tomu bych jako soudce rozhodne prihlizel a sel na horni hranici trestni sazby!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.