Policejní expert: Petr K. může být nebezpečný psychopatický vrah! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Policejní expert: Petr K. může být nebezpečný psychopatický vrah!

Na Petra K. byla u soudu uvalena vazba
Na Petra K. byla u soudu uvalena vazba (Foto: ČTK)

"Kdo plánuje usmrtit druhého člověka a přemýšlí, kdy a jak to udělat, aby na něj nepadlo podezření, je přímo klasickým prototypem úkladného vraha," říká na serveru OnaDnes.cz policejní psycholožka Doc. PhDr L.Čírtková.

"Obecně je u vztahových motivů častější, že otec zabije vlastní dítě a matku nechá záměrně žít, aby musela po celý zbytek života trpět. Ale každý případ skrývá svůj vlastní příběh a i motivy mohou být různé," přemýšlí psycholožka, zda Petr K. dvojnásobnou vraždu plánoval, či se mu vše totálně vymklo.


Pocit viny si vrah v takovém případě nepřipouští. "Odborně se tomu říká neutralizační techniky. Pachatel ví, že dělá něco špatného, ale najde si pro sebe ospravedlnění, třeba že ho k tomu oběť vlastně donutila nebo vyprovokovala a on je ten, který tím teď trpí," vysvětluje Ludmila Čírtková.
"Psychopat má poruchu osobnosti. K hlavním znakům patří absolutní nedostatek empatie, děravé svědomí, tedy žádné pocity viny a sebestřednost. U narcistické poruchy se k tomu ještě přidává křehké, zranitelné sebevědomí. Takový psychopat i obyčejné věci vnímá jako smrtelnou urážku, kterou si nesmí nechat líbit. A když má psychopat v sobě i kus histriónské povahy, dovede teatrálně vystupovat, přehrát celkem přesvědčivě i patřičně dramaticky pocity, které ovšem ve skutečnosti necítí," tvrdí policejní expert.
"Připadalo mi, že se jediný přeživší této tragédie nijak nevzpíral zájmu médií, některé záběry vzbuzovaly dojem, že si to užívá. To je podle současné viktimologie poněkud neobvyklé," vysvětluje Čírtková s tím, že když člověk prožije tragédii, neužívá si zpravidla vůbec nic.

Přečtěte si
p3p3
4. 3. 2014 • 09:37

Viděla ho paní policejní psycholožka? Jak může dávat taková rozhřešení nebo se jí snad vyzpovídal? Jinak je to opět blud našich skvělých novinářů. Tedy pokud se jim takto dá říct.....-)

vlaku
25. 2. 2014 • 13:30

Pokud to vše hraje, tak se určitě stane členem činohry na prknech Pankráce. Je talentovaný. Sice se stále přiblble usmívá, ale nelze člověka odsoudit, pokud nebudou pádné a věrohodné důkazy. Ne, že jedna pani povídala. Jestli bude odsouzen, dlouhého věku se nedožije. Spoluvězni jej umlátí k smrti. Když bude mít shovívavého benga, tak mu propašuje do cely provaz, aby to ukončil sám.

pepazdepa2
24. 2. 2014 • 23:28

Holky říkaly, že jeho kukuč se jim nelíbí. To je jasný důkaz viny, který bude naši feminizované justici stačit.

ho.no
24. 2. 2014 • 21:02

Pr...de,ti si chytrý

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.