Satanistka z Pennsylvánie v USA: Vraždila od třinácti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Satanistka z Pennsylvánie v USA: Vraždila od třinácti!

Mirandu vedou před soud.
Mirandu vedou před soud. (Foto ČTK, ara)

Když došla k číslu 22, přestala své oběti počítat. Tak popisuje své vražedné řádění americká satanistka Miranda Barbour (19), která se zřejmě přes své mládí stane nejbrutálnější sériovou vražedkyní novodobých dějin.

Vloni na podzim pensylvánská policie zatkla Mirandu Barbour a jejího manžela Elyttea (22) kvůli obvinění z vraždy Troye LaFerrary (†42). Miranda ho vylákala na rande. Manžel ho škrtil, zatímco ona mu zasadila 20 bodných ran. Oba loni v prosinci vinu popřeli, ale zůstali ve vazbě.

Doznání tisku
Nyní Miranda kápla božskou. Nepřiznala se ale vyšetřovatelům, ale tisku. Do vězení si pozvala novináře a ty pak dostala takřka do kolen šestiletým příběhem svého krvavého šílenství.

Hroby ukáže
Přiznala nejen zabití dotyčného muže, ale také vraždy desítek dalších lidí. Kolik přesně jich bylo, si nepamatuje. „Když jsem došla k číslu dvacet dva, přestala jsem počítat,“ řekla novinám. „Myslím, že je načase, abych byla upřímná. Pamatuji si všechno. Je to jako dívat se na film. Můžu vám ukázat na mapě, kde jsem všechny ty lidi zakopala,“ dodala s tím, že je součástí satanistického kultu z Aljašky, ke kterému se přidala poté, co byla v dětství sexuálně zneužívaná.

Policie zatkla i jejího manžela.

Nevymýšlí si?
Nyní je na policii, aby sehnala důkazy, který by Mirandu a Elyttea mohly spojit s jimi popisovanými případy. Strážci zákona to ale nebudou mít jednoduché: vražedná série se podle Mirandy táhne od Texasu po Severní Karolínu, povedený páreček zavítal také do Kalifornie. 

Travička s 31 obětmi
Zatím největší americkou sériovou vražedkyní s prokázaným množstvím obětí byla Jane Toppan (1857–1938) z Massachusetts, která neváhala zamordovat vlastní sestru Elizabeth. Byla zdravotnicí a než ji zavřeli do blázince, poslala do hrobu 31 lidí. Její oblíbenou zbraní byl jed. 

Jane Toppan

Autor:  so

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.