Intenet je rájem pro zvrhlíky: Jak ochránit děti? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Intenet je rájem pro zvrhlíky: Jak ochránit děti?

Rodiče by měli svým dětem vysvětlit, jak nebezpečný dokáže internet být.
Rodiče by měli svým dětem vysvětlit, jak nebezpečný dokáže internet být. (scom)

Myslíte si, že je vaše dítě ve svém pokojíčku v bezpečí? Před pedofily ne, a samy děti jim bohužel k tomu často »pomáhají«. Podle nedávných statistik téměř každé desáté dítě ve věku od 11 do 17 let někomu poslalo svoji intimní fotografii. A zhruba osm dětí ze sta má tyto snímky vyvěšené na svém internetovém profilu nastálo!

Používají je jako součást seznamování, ale stávají se i terčem
pedofilů. Podle Martina Kožíška z internetového portálu Seznam.cz se dnes samy děti dají považovat za největší producenty dětské pornografie. Pomáhají jim v tom mobily i webkamery. Především děvčata jsou ochotna takový »materiál« vyměňovat za dárky a sama ho i nabízejí.

„Každý den na sociální síti Lidé.cz zablokujeme okolo 31 takových nabídek a přibližně 9 poptávek nebo žádostí o erotickou schůzku s nezletilým,“ varuje Kožíšek. „Hlavně dívky si rychle uvědomily cenu takových fotografií a videí a vyměňují je třeba za kredit do mobilu,“ říká Lenka Eckertová z Národního centra bezpečnějšího internetu. A podle Kožíška to u fotografií nekončí. Na chatech a seznamce na Lidé.cz, největší sociální síti Česka, se čím dál tím častěji objevuje i dětská prostituce.

Rady pro rodiče
✔ Vysvětlete dítěti, že nikdy nikomu nemá posílat svoje intimní fotografie a videa. Dokonce ani své současné lásce ne.

✔ Dítě by také mělo vědět, že na internetu nemá uvádět své osobní údaje: adresu bydliště, školu, do které chodí, plné jméno, telefon, rodné číslo.

✔ Cokoliv se dá na Facebook, považujte za zveřejněné. Objevují se zde i fotografie, které ze svého profilu smažete.

✔ Některé programy pro počítače a mobily umožňují rodičovský dohled. Můžete vidět, s kým dítě komunikuje přes webkameru, na chatech nebo přes e-mail, a umí zachytit nebezpečná slova. Používejte je.

Varovné příznaky
• Najdete dítě před počítačem nahé, jak hraje hry, baví se přes Skype nebo Facebook.

• Často komunikuje přes internet s lidmi, které nezná v reálném
životě, a zdráhá se o nich mluvit.

• Podezřele dlouho mu nedochází kredit na mobilu.

• Dostává dárky, třeba jen drobné, ale nemluví o dárci.

• Vlastní věci, na které mu nestačí kapesné.

• Chová se uzavřeně

Pedofil: Za peníze udělají všechno!

Pan Miroslav si svůj trest už odseděl. Než ho zatkla policie, podařilo se mu nasbírat intimní materiály od 300 holčiček. Nejmladší bylo 9 let. „Jsou schopny udělat úplně všechno. Pedofil tam (na internetových chatech) nemusí vůbec lovit, chodí to (nabídky) tam samo. Dobíjel jsem jim normálně kredit. Za pětistovku, za dvě stovky, za tři stovky,“ popsal v dokumentu Seznam se bezpečně 2. Za výměnu dostával fotografie, videa a s několika dětmi se i setkal.

Autor:  ja

Přečtěte si
prroud
19. 2. 2014 • 09:42

To neni prece az takovej problem,kazdy pripojeni ma IP adresu,kazdej pocitac IMEI,nekdo ten internet musi platit poskytovateli,takze je i adresa...........co vic si prat! Jen bulici si myslej,ze je internet anonymni.....ani nahodou!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.