Rok od výbuchu domu ve Frenštátě: To jsou střepy z vrahova okna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Rok od výbuchu domu ve Frenštátě: To jsou střepy z vrahova okna!

Tohle jsou střepy z Blažkova okna.
Tohle jsou střepy z Blažkova okna. (Aha! - Ivana Zelinová)

Nedělní Aha! objevilo raritu! Střepy z oken i s kouskem záclony z bytu zřejmě šíleného Antonína Blažka (†57). Ten před rokem, 17. února, vyhodil ve Frenštátě pod Radhoštěm do povětří dům i s nájemníky. Tehdy zahynulo 5 lidí, z toho 3 děti. A také vrah.

Jako vzpomínku na nejhorší den svého života si střepy schoval důchodce Josef Nárožný (63). Žije v bytě, který byl naproti Blažkova bytu. Když jím otřásl první výbuch, sklo z vrahova okna letělo až přes cestu a skončilo na parapetě a balkóně manželů Nárožných. Exploze poškodila byt tak, že manželům spadla celá stěna u okna. Výbuch ozbil i okno do jejich ložnice. Střepy z něj zasypaly postel, kde zrovna žena spala. „Spal jsem tehdy v kuchyni na zemi,“ vysvětluje Josef.


„Z šoku žena hned zvracela. Já před sebou viděl dílo zkázy. Díval jsem se do okna a jako by přede mnou běžel katastrofický film. Pořád vidím šlehající plameny, slyším tu ránu a křik lidí, budí mě to i v noci. Tohle s člověkem opravdu zamává, to nejde vymazat už z paměti,“ popsal své pocity Nárožný.

Tragédie poznamenala manžele na psychice. Sebemenší rána nás vyděsí tak, až se nám udělá zle. Bydlím tady 40 let, co se domy postavily, a kdybych mohl, tak nejraději odtud uteču. Při každém pohledu z okna vidím tu hrůzu zas a znova,“ dodal smutně Josef Nárožný.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.