Soud rozplétá tragédii při rallye v Lopeníku: Neuhlídal kamarádky, hrozí mu až 6 let | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Soud rozplétá tragédii při rallye v Lopeníku: Neuhlídal kamarádky, hrozí mu až 6 let

Traťový komisař Petr (vpravo) nehodu přežil a teď mu hrozí trest.
Traťový komisař Petr (vpravo) nehodu přežil a teď mu hrozí trest. (Foto Aha! - Slávka Červená)

Největší tragédii, která se kdy u nás odehrála při rallye, začal včera projedávat Okresní soud ve Zlíně. Vyhasly při ní životy čtyř dívek. Obviněn je traťový komisař a jejich kamarád Petr Plášek (22).

Na první pohled byl klidný, ale nervy mu pochodovaly. „Přišel jsem o přítelkyni Beatku (†18), znal jsem všechny ostatní. Dodnes jsem se s tím nesmířil,“ řekl. Za smrt děvčat a těžké újmy na zdraví z nedbalosti, které utrpěla jeho sousedka Anna K. (63), může jít za mříže až na šest let.


Post traťového komisaře přijal, aby si přivydělal. Místo, kde měl stát, se mu ale zdálo nebezpečné. „Vozy vyjížděly přímo u mě, tak jsem přešel na druhou stranu,“ vysvětlil. Tam za ním přišla Beatka s dvojčetem Lenkou, sestrou Klárkou (†7) a kamarádkami Karolínou (†18) a Natálií (†18) z Nivnice. Za pár minut se místem prohnal závodní vůz. Mladík tvrdí, že bezpečnostní pásky sem pořadatelé umístili až po nehodě.

Co se stalo

Při rallye 10. listopadu 2012, vyjel v Lopeníku vůz s posádkou Michaelem a Josefem Bartoníčkovými z trati. Auto vjelo do hloučku diváků. Na místě zemřely čtyři dívky - Klárka a Beatka Dulínkovy z Lopeníku, Karolínka Rolincová a Natálka Čaňová z Nivnice. Petr Plášek a další žena byli vážně zraněni.

Oběti neštěstí

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.