Farář Erik (52) podle policie znásilnil ženu (37) a navíc... Osahával školačku (13) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Farář Erik (52) podle policie znásilnil ženu (37) a navíc... Osahával školačku (13)

Obviněný farář Erik T.
Obviněný farář Erik T. (Foto pro Aha! – Svitavský Deník a Jiří Čada)

Do Vatikánu šel před lety pěšky, aby tam mohl studovat na kněze, teď zřejmě znásilnil ženu (37) a pohlavně zneužil školačku (13). Duchovního Erika T. (52) policisté zadrželi minulý týden v Praze, u dveří pronajatého bytu kam si právě dívku vedl.

Ze znásilnění Erika T. obvinila žena z Havlíčkova Brodu. S farářem se seznámila v místním kostele Nanebevzetí Panny Marie. Vypověděla, že na ni farář od léta 2012 vyvíjel psychický nátlak a později ji čtyřikrát znásilnil.

„V tom kostele kázal, ale jen o víkendu večer, jeho farnost byla v Pohledu. Je to strašná ostuda,“ řekl havlíčkobrodský kaplan.

Kriminalisté chlípného faráře sledovali delší dobu. „Muže jsme usvědčili z další mravnostní trestné činnosti, které se dopustil na teprve třináctileté dívence ze Svitavska,“ řekl Aha! policista David Spilka. Školačku měl osahávat na intimních místech a nutil ji, aby mu posílala své nahé snímky. „Obviněný byl umístěn do vazební věznice. Nyní mu hrozí až deset let vězení,“ řekla policejní mluvčí Dana Čírtková.


Církev ctí nevinu

„Žádný státní orgán nás zatím nekontaktoval, nejsou nám známy podrobnosti. Přesto byla dotyčná osoba biskupem okamžitě postavena mimo službu až do konečného objasnění neviny, či viny,“ řekl biskupský sekretář Petr Suchomel.

Jako podnikatel zkrachoval

„Stavěl penzion pro věřící, chtěl vydávat katolický deník. Všechno mu, ale církev zatrhla a on zkrachoval,“ tvrdila Aha! jedna z jeho známých. Duchovní Erik T. měl za své předchozí soukromé podnikání exekučně zadržovanou část platu.

V kostele Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě se farář se ženou seznámil.


Přečtěte si
imanuela
9. 4. 2014 • 12:25

Zena se nikdy neubrani muzi!!!

imanuela
7. 4. 2014 • 23:25

protoze se urcite bala vyhruzek a ostudy,anebo verila mu,ze uz si na ni nedovoli,tak sla delat svoji praci,pokud to ale uchylak opakoval,kdy slaba zena se neubrani,tak dostala odvahu ho udat na policii,protoze uz opravdu mela strach!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.