Německý lékař si už nevěděl rady s pacientem, tak... Léčil podle Dr. House! A zachránil život | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Německý lékař si už nevěděl rady s pacientem, tak... Léčil podle Dr. House! A zachránil život

Jürgen Schäfer ví, kam se v nouzi obrátit.
Jürgen Schäfer ví, kam se v nouzi obrátit. (Foto ČTK, scom, koláž Ahaonline.cz )

Považujete snad sledování seriálů z nemocničního prostředí za ztrátu času? Německý lékař Jürgen Schäfer rozhodně ne! Když u jednoho pacienta vyloučil všechny možné diagnózy a nevěděl už jak dál, vzpomněl si na televizního doktora House. A s jeho pomocí zachránil pacientovi život!

Seriálový Dr. House je specialista na neobvyklé případy. Cynický a nerudný doktor řeší stále zapeklitější případy, s nimiž si nikdo jiný neví rady. A to byl právě případ staršího muže, který byl přijat do nemocnice v německém Marburgu. Měl srdeční slabost a pozvolna ztrácel zrak a sluch. Jeho lymfatické uzliny byly oteklé, měl nevysvětlitelné horečky a častý výskyt žaludečních kyselin v krku.


Tým lékařů nad příznaky kroutil hlavou, nic takového za svou dlouholetou praxi ještě neviděli. I když... Doktoru Schäferovi to začalo být povědomé – viděl to v televizi! Dr. House přece podobný případ vyhodnotil jako otravu kobaltem! Poté, co si kardiolog na epizodu vzpomněl, okamžitě proběhly krevní testy, které diagnózu potvrdily. Pacient totiž nedávno prodělal operaci kyčelního kloubu. Slitina, z níž byla vyrobena kovová náhrada, obsahovala i kobalt, který se z ní uvolňoval do těla. V nemocnici ji tedy okamžitě vyměnili za keramickou a hladina kobaltu v krvi pacienta se snížila. A tím se začal zlepšovat i jeho zdravotní stav.



Přečtěte si
prroud
9. 2. 2014 • 00:54

Bingo!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.