Z »ostnáče« ji zachránil popelář! Fenka Týna je »pozůstalá«: Útulek ji nechce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Z »ostnáče« ji zachránil popelář! Fenka Týna je »pozůstalá«: Útulek ji nechce!

„Lidem, kteří se Týny ujmou, pomůžeme při jejím začleňování do rodiny,“ říká Kateřina Michálková.
„Lidem, kteří se Týny ujmou, pomůžeme při jejím začleňování do rodiny,“ říká Kateřina Michálková. (Aha! - Martin Hurda)

Jako štěně čekala Týna (6) na svou smrt. Přežila. Loni v prosinci se ale z práce nevrátil pán, který ji zachránil. Popelář Petr (†45) během jízdy na kuka voze v pražských Kobylisích zkolaboval, spadl a zemřel. Co s fenkou bude?

Nebyla ztracená, ale »pozůstalá«, a tak ji útulek v Troji od popelářovy tety nepřijal. Požádala o pomoc veterinární převozovou a odchytovou službu. „Týna rozdávala pusinky, ještě jí nedocházelo, co se stalo,“ vzpomíná Kateřina Michálková (28) z Vet-servisu. Ten ale nemá útulek, a tak šla fenka do dočasné péče. „Jakmile ale zůstala sama, vyla a štěkala, a tak musela pryč,“ líčí Kateřina. Teď je Týna v rodině se starou babičkou, která nikam nechodí, a její úzkost ustoupila. Ta si ji ale nemůže nechat, a tak pro ni hledá nový domov...

Kde bude spokojená

Týna musí žít v bytě, kotec by neunesla. Ideální majitelé by byli mladší důchodci, kteří by na ni měli čas.

Jaká je?

Je kříženec malamuta s německým ovčákem a váží 23 kg. Na přivolání poslouchá, venku se s pejsky dobře snáší. Je zdravá, dodá člověku pozitivní energii.

Prožila si hrůzu

Do osmi měsíců žila na statku uvázaná na vodítku a ostnatém obojku. Protože nebyla zlý hlídač, chtěl ji majitel nechat utratit. Ze statku ji vysvobodil v roce 2008 pražský popelář, loni 30. prosince zemřel.

Máte o Týnu zájem nebo můžete přispět na její dočasnou péči? Volejte 777 872 921.



Přečtěte si
beladona
10. 10. 2014 • 23:43

Nevím, co komu brání ji uvázat u plotu útulku, zazvonit a utéct.Vlk se nažral, koza zůstala celá.Ale asi už je očipovaná, tak by na to přišli, jinak nemají šanci

binddy
9. 3. 2014 • 04:34

oprava věty:psa po umrtí majitele vám nevezmou......

binddy
9. 3. 2014 • 04:30

Aby vzali do útulku v Praze Troji psa ,musí se říct,že se našel tady v Praze na ulici,i kdyby to pravda nebyla.Psa po úmrtí vám nevezmou,protože se musí postarat rodina a když je odjinud než z Prahy tak taky ne.Takže se musí použít první věta a to i když jde o kočku.

johanka
10. 2. 2014 • 11:47

Chudák pes, jak je možné, že ji nevezmou do útulku ??? Chtěla bych za ni poprosit hodné lidi, aby ji vzali do své lidské "smečky". Protože psi by nám měli být příkladem, jak žít

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.