Vězenkyně a máma Bára: Neberte mi mou dceru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Vězenkyně a máma Bára: Neberte mi mou dceru!

Barbora s dcerou Kristýnkou, která s ní žije ve vězení.
Barbora s dcerou Kristýnkou, která s ní žije ve vězení. (Reprofoto Česká televize, Reprofoto FTV Prima)

Neberte mi moji holčičku, je to jediné, co mám! To je zoufalá prosba vězeňkyně Báry (35), která si odpykává čtyřletý trest ve vězení za zlodějnu. Kradla, aby měla na drogy. Dceru Kristýnku (3) má u sebe v base, teď jim ale hrozí, že se budou muset rozdělit!

Bára se jako -náctiletá chytla špatné party, propadla drogám, začala krást. Dnes si odpykává trest ve věznici ve Světlé nad Sázavou. Tvrdí, že mateřská láska je největší lék proti návratu k drogám. Jenže má přijít katastrofa.

Špatné prostředí
Kristýnka dovršila věk, kdy mohou být děti na oddělení věznice pro matky s dětmi. „Děti do tří let úplně přesně nevnímají to prostředí. Všichni se tu k nim chovají hezky, prostory jsou pěkné, “ vysvětluje vedoucí výkonu trestu Monika Myšičková. Bára si ale život bez milované dcery neumí vůbec představit. „Kristýnka pro mě znamená strašně moc. Je to moje zlatíčko,“ řekla s pláčem.

Boj o výjimku
Bára má ve vězení strávit ještě 22 měsíců a přála by si po celou dobu se o dcerku starat. Pak by odešly na svobodu společně. Zbývá jí poslední naděje. „Existují i výjimky do čtyř let, ale to si myslím, že nevyjde,“ prozradila Bára, která má doma ještě syna Edu (8). „Ať se děje, co se děje, zvládnu to. Oba mě potřebují,“ dodala vězeňkyně. Její příběh můžete v neděli vidět i v dokumentárním filmu S mámou v base na České televizi.

Kerestešová musí do vězení: Vezme si dceru s sebou?

Kerestešová

Problematice výchovy dětí za mřížemi se věnují
i scenáristé v seriálu Cesty domů. Herečka Andrea Kerestešová (29) alias Ema Semerádová postřelila policistu a čeká ji basa. Jenže má dceru Rozárku... Přestože jí okolí radí, aby si holčičku vzala s sebou, ona v rámci
scénáře raději uteče do Německa a dcerku nechá napospas Igoru Chmelovi(43) alias Daliboru Duškovi.

Přečtěte si
armenia
5. 2. 2014 • 14:28

Jenže když brala drogy,tak žádný děti ještě neměla a kdyby jsme všichni museli žít podle toho až jednou budeme mít děti,tak by jsme se unudili k smrti.Navíc každej má nějakou minulost,někdo lítal na drogách,někdo četl v pokojíku knížky,ale ve finále v tom vězení můžou skončit oba dva...Jak by to ale udělali v případě,že by nastoupil do výkonu trestu i nějaký tatínek s miminkem....

haha
3. 2. 2014 • 20:24

některým lidem kterým se ufetovaly děti,tak těm nezbylo už vůbec nic

haha
3. 2. 2014 • 20:22

zaímalo by mě zda takhle přemýšlela když prodávala jinejm dětem drogy

haha
3. 2. 2014 • 20:21

musím souhlasit.Ano je to smutný, zrovna tak jako je únavný, pořád dávat bacha,abychom se trestanců nějak nedotkli a nekrátili jejich práva .

marlen5
3. 2. 2014 • 17:53

Teď brečí, na dítě měla myslet před tím, než začala kradlařit a prodávat fet. Nemám s nimi slitování, a ať mi nikdo neříká, že dítě nevnímá kde vyrůstá. Dostala pěknej flastr - takže žádná troškařka nebyla.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.