Policie prohledala dům zabitého diplomata: Rezidence byla jako zbrojnice | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Policie prohledala dům zabitého diplomata: Rezidence byla jako zbrojnice

V tomto době k výbuchu došlo.
V tomto době k výbuchu došlo. (Aha! – David Malík, ara)

V domě palestinského velvyslance Džamála Muhammada Džamála (†56), kde ve středu explodovala nálož v trezoru a diplomata zabila, objevila policie včera zbraně.

Zbrojní arzenál včetně samopalů, který neprochází v České republice evidencí, by údajně postačil na vyzbrojení malé jednotky. Vyšetřovatelé zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů usmrcení z nedbalosti a nedovoleného ozbrojování. „Policie vyloučila trestný čin či jednání třetí osoby s úmyslem usmrtit konkrétní osobu,“ uvedla včera policejní mluvčí Andrea Zoulová. Přesto na případu pracují i detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

Andor Šándor: Měli by vysvětlit, k čemu zbraně mají
K možnosti, že byl na velvyslance spáchán atentát, se staví zdrženlivě také expert na bezpečnost Andor Šándor. „I kdybych měl pochybnost, jako že nemám, a připustil atentát, tak spíše soukromé povahy, než politicky orientovaný,“ řekl Aha! Šándor. Podle něj by Palestinci nyní měli vysvětlit, proč výbušniny a zbraně na našem území mají, jak je dovezli, zda jich nemají víc a k čemu je používají.

Andor Šándor

Přečtěte si
perci5
3. 1. 2014 • 18:24

Slyšel jste alespoň o jednom židovi, který na sebe navlékl vestu s trhavinami a odpálil se(např. ve školním autobuse, kavárně, ve škole)?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.