Vesnička SOS dala čtyřem sourozencům nový domov: Tyhle děti Ježíška neznaly! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vesnička SOS dala čtyřem sourozencům nový domov: Tyhle děti Ježíška neznaly!

Simona Brožová se »svými« dětmi.
Simona Brožová se »svými« dětmi. (Foto Aha! – Slávka Červená,)

Maminku bychom nevyměnili za nic na světě. To řekla včera deníku Aha! malá Terezka (10), která ale mluvila o pěstounce Simoně Brožové (45). Tu čekají se čtyřmi sourozenci (7, 8, 9 a10) ve vesničce SOS ve Chvalčově na Kroměřížsku druhé společné Vánoce.

Děti se už nemohou dočkat na Ježíška. „Když se ráno na Štědrý den probudíme, v pokoji máme od něho nazdobený stromeček,“ řekla nejmladší Kačenka (7). „Pamatuji si, že doma jsme stromek měli, ale nikdy jsme nedostali dárky. Vůbec jsme nevěděli, že je nějaký Štědrý den, že existuje Ježíšek. Zjistili jsme to až v dětském domově,“ vzpomenula Terezka a hned tajně ukázala dárky, které pro milovanou mámu vytvořila.

„Do naší velké rodiny patří i fenka Tess. I jí určitě něco Ježíšek přinese,“ tvrdí Kačenka .

Všichni se těší na štědrovečerní pohodu. „Tu máme v pohádkovém duchu. Taky jdeme na vycházku obdarovat zvířátka v lese. V podvečer zasedáme k večeři,“ přiblížila sváteční den Simona Brožová. „Pak krájíme jablíčka, čteme vánoční příběh a zpíváme koledy, abychom přilákali Ježíška,“ dodaly děti, které jsou plny očekávání, zda jim letos přinese vytoužené dárky.

Letos poprvé budou pouštět v míse s vodou i lodičky a odlévat olovo. Simonu, která nechala učitelování, poslání pěstounky naplňuje. „Děti jsou šikovné a s nimi si o to víc uvědomuji, že dobro mezi lidmi stále je. Ať jsou to jednotlivci nebo firmy, které vesničku a děti podporují,“ dodala.

Co budou mít dobrého

*rybí polévku a kapra s bramborovým salátem

* kuřecí maso, kubu a vinnou klobásu (zvyk ze severních Čech, odkud Simona pochází).

O jaké dárky si napsali

Terezka tablet, korálky na navlékání

Tomášek MP4, rybářský prut, voňavku

Maruška koníka a korále

Kačenka česací panenku a prstýnek

Vesnička oslavila čtyřicátiny

Za 40 let prošlo vesničkou SOS na 220 dětí, které neměly kde být. V areálu je devět rodinných domů. „Obsazeno je jich jen šest. Uvítali bychom další pěstouny,“ řekl ředitel Cyril Maliňák (44). K výročí obdaroval vesničku Kaufland, největší sponzor, dvěma miliony korun.

Přečtěte si
prroud
25. 12. 2013 • 09:33

Nevedely a nechybel jim,proc by taky mel.Ted se naucej oslavovat smrt a lidskou krutost,davat ty spine energii,nechavat si vymejvat hlavy.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.