Leze na vás chřipka? Přepijte ji minerály! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Leze na vás chřipka? Přepijte ji minerály!

 (Shutterstock.com)

Každý rok víme, že to přijde. Netěšíme se na to, ale vyhnout se tomu prakticky nedá. Chřipková epidemie je dnes nadobro spojena zejména s obdobím zimních měsíců. Nestačí, že se zkracují dny a ubývá světla, počasí se zhoršuje a my se cítíme více unavení, ale ještě k tomu nám skoro na každém kroku hrozí, že onemocníme chřipkou.

Napijte se na zdraví

Jistě každý už na vlastní kůži zažil ty nepříjemné příznaky nachlazení nebo chřipky. Zimnice, svalový třes, horečka, bolest svalůa kloubů a také extrémní únava. To vše nás provází během této protivné nemoci.

Už odmalička ale víme, že chřipka se musí nejenom vyležet, ale také léčit dostatečným přísunem tekutin. Velmi oblíbené při nemoci bývají horké čaje.

POZOR!

Čaje? Tak tady si skutečně musíme dát pozor. Silné čaje obsahují kofein a dehydrují nás, což není přesně to, co při našem churavění potřebujeme. Pokud čaj, tak spíše zelený nebo bylinný.

DOBRÁ RADA!

Tím nejvhodnějším nápojem je čistá voda, a to zejména ta minerální. Pomáhá nám doplnit potřebné minerály, které z těla vylučujeme pocením.



Zdravá voda jako prevence

Že je zdravé dodržovat pravidelný pitný režim, všichni moc dobře víme. Minerální a pramenité vody by ale měly být pevnou součástí našeho životního stylu tak jako tak. Tělo, které minerály postrádá, si o nědokáže říci jak při nemoci, tak i mimo ní. Svalové křeče mohou být známkou nedostatku hořčíku, který se do těla vstřebává právě nejlépe ve vodě. Pravidelný přísun kvalitní vody, a to zejména minerální, může tak být zároveň prevencí před chřipkou. Voda je zkrátka důležitá, ale musí to být voda čistá a kvalitní.

POZOR!

Pokud je člověk infikován chřipkou a náchylný k alergiím a vypije vodu, která v sobě obsahuje nečistoty nebo zbytky chemikálií, jako třeba chlor, může se mu přitížit a projev nemoci zhoršit.

Alespoň to tvrdí americká nezisková organizace Ralph Nader Research Group. Podle ní, pokud je ve vodě z kohoutku přítomen větší obsah chlóru nebo jiných chemických sloučenin, může to v krajním případěléčbu nemoci prodloužit nebo jinak zkomplikovat. Pokud si kvalitou kohoutkové vody nejste jisti, vsaďte raději na vodu balenou.

ČISTÁ VODA LÉČÍ

Je pravděpodobné, že během naší nemoci bereme nějaké předepsané léky, abychom se vykurýrovali co nejdřív. Svůj jídelníček doplňujeme o řadu zdravých surovin, jako jsou med, zázvor nebo citrón. Kvalitní voda seřadí mezi ně.



PROČ JE VODA DOBRÁ

· Například při kašli nám pomáhá rozpouštět hlen a zvlhčovat plíce.

· Zároveň zklidňuje podrážděný a bolavý krk. A hlavně hydratuje naše tělo. Při horečce je zapotřebí ideálně vypít 2 – 4 litry tekutin a jak už bylo řečeno, nezahrnujeme sem pitíčaje, ani sladkých limonád.

Takže pokud na vás něco leze, zpomalte, zalezte si do peřin, postavte si vedle postele láhev s vodou a pravidelně a velice často ji pijte. Určitě se vám alespoň trochu uleví a svému tělu prokážete laskavost.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.