Vitální seniorka (70) radí čtenářům Aha! jak na nadcházející svátky: Berte život s humorem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Vitální seniorka (70) radí čtenářům Aha! jak na nadcházející svátky: Berte život s humorem!

Jarmila (70) z Karlových Varů ukazuje index z vysoké školy, kterou ve stáří vystudovala.
Jarmila (70) z Karlových Varů ukazuje index z vysoké školy, kterou ve stáří vystudovala. (Foto Aha! – Kateřina Moravcová)

Jarmila Holubová (70) z Karlových Varů bere život s humorem. A to i přesto, že ji zlobí koleno, má srdeční vadu a trpí celiakií. Seniorka si ale z ničeho hlavu neláme. Ani z vánočního shonu. Naopak! Na největší svátky roku se vždy moc těší.

Když se s usměvavou Jarmilou dáte do řeči, ihned vás zavalí vlna pozitivního myšlení a dobré nálady. Přitom si ale vitální seniorka ve svém životě několikrát sáhla na dno. „Když mi bylo deset let, málem jsem umřela na zánět srdečního svalu. Od té doby mi nedomyká chlopeň,“ líčí jeden ze svých životních okamžiků žena, která kromě tohoto zdravotního problému trpí celiakií a prodělala operace kolene, šedého zákalu a žlučníku.

Ve svém životě neměla štěstí ani na výběr partnerů. Vždy ji ale podrželi rodiče. Podle jejich vzoru se snaží pomáhat ostatním i ona sama. Energická seniorka, která nedávno vystudovala práva na univerzitě třetího věku a dodnes učí ruštinu, si nedělá starosti ani s vánočními svátky. „Partnera nemám, žiju v bytě s deseti kočkami, ale naštěstí mám skvělé děti. Takže o Vánocích nikdy sama nejsem. Lidé by se samotě měli vyhýbat, a to nejen o svátcích. Mě život baví a mám radost z každého nového dne. Lidé by neměli řešit maličkosti, ale život si naplno užívat,“ radí seniorka.

Autor:  mor

Přečtěte si
belaa
26. 12. 2013 • 13:18

tak kocicky jsou opravdu hodny .sikovny taky je mam rada .umi potesit .jenze dedek ne ten je protivnej

baronessa
25. 12. 2013 • 11:42

kočka je mimořádně "skladné" zvíře, pokud je paní stihne obsluhovat a má pro ně dostatečný počet wc s kvalitní podestýlkou, nic proti. Jen musí být trošku větší byt, je spočítáno, kolik metrů čtverečních má být na jednu kočku, aby se necítila ohrožována ve svém teritoriu a nedocházelo ke rvačkám ze stressu.

denda04
25. 12. 2013 • 11:10

nic proti kočkám ,ale 10 v bytě ??????? hmmmm

baronessa
25. 12. 2013 • 07:02

Na felinoterapii určitě něco je. Kdyby místo deseti koček měla po boku otravného dědečka, určitě by ji smích přešel Všechno nejlepší do Nového roku, stálý optimismus a dobré zdraví přeju .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.