Měli smečku 76 psů! Týraná zvířata bratrům odebrali! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Měli smečku 76 psů! Týraná zvířata bratrům odebrali!

Mladší z bratrů Zdeněk hledá v hromadě hadrů zbylé psy.
Mladší z bratrů Zdeněk hledá v hromadě hadrů zbylé psy. (Foto Aha! – Jiří Čada)

Šestasedmdesát psů odebrali úředníci třebíčské radnice společně s ochránci z Ligy na ochranu zvířat dvěma bratrům (64 a 61) z Pozďátek na Třebíčsku.

Smečka polodivokých psů ohrožovala několik roků obec. „Zvířata napadla a pokousala několik místních obyvatel a tak se situace musela řešit,“ vysvětlil Aha! Petr Ondráček z Ligy na ochranu zvířat.

Zdivočelá zvířata žila v hromadách hadrů společně s oběma bratry v jejich domě.

„Odvážíme odtud psy postupně. Celkem jsme rozvezli do šesti útulků po celém Česku 76 zvířat. Odebrali jsme tu také jednu krávu a nyní se oba bratři musí zbavit i tří prasat,“ bilancoval akci na záchranu zubožených zvířat Ondráček.




Autor:  čad

Přečtěte si
lepabrena
18. 12. 2013 • 23:46

Psy vypadali na obrázcích dobře a máte pravdu- je zločin, když v České republice spí lidé na ulici i v mrazech -25 stupňů Celsia a hledají jídlo v popelnicích a umírají před nemocnicemi, které je bez zdravotního pojištění a dalších poplatků odmítají ošetřit. Řada bezdomovců by nemusela umřít, kdyby měli nad hlavou střechu, pod kterou bratři chovali své psy. Chápu, že Vy ateisté to vidíte jinak- věřící křesťan však v každém trpícím a hladovícím vidí tvář Ježíše Krista a snaží se těmto lidem pomoci. Chápe také, že je rozdíl mezi člověkem- lidskou bytostí, která se určitě na ulici nenarodila a psem! Co se týče rekvírování hospodářských zvířat bratrům- je to stejné, jako to prováděli nacisté- nevidím rozdíl. A co se týče pořádku- jednu dobu jsem si brigádně přivydělávala - ač univerzitně vzdělána- jako uklízečka. A největší humus a nepořádek měli právě vysokoškoláci- podotýkám, že jsem uklízela v rámci praxe vysokoškolské učebny a koleje a kanceláře na fakultě. Také můj bývalý soused- jinak nejmenovaný šéf katedry Univerzity Karlovy byl příšerné čuně- a to bydlel- na rozdíl od obou bratrů v bytě 1. kategorie- s ústředním topením a tekoucí teplou a studenou vodou a měl k dispozici vysoký příjem peněz.

abvydavatelstvi
18. 12. 2013 • 22:33

Asi jste zle četla nebo četl.. Ty zvířata byly přemnožene a agresivní... pokousali už několik lidi... umíte si představit co je to za hluk když začne stěkat 76 hladnych psů.. a pokud neměli co dát krave i prasatům Žrat tak by je neměli chovat... Jsou to primitivní nevzdelani lidé.. kteří kaslou na potřeby zvířat... už to že dokážou žit v takové špíne o něčem svědčí... normální člověk by tak nedokázal žít....!!!

lepabrena
18. 12. 2013 • 11:56

Odebrat krávu a tři prasata? A který že se píše rok? Není to snad opět rok 1939, kdy hospodářská zvířata rekvírovali němečtí nacisté ve prospěch válečného hospodářství? V případě, že jsou ti bratři chudí- tak je to, jako jim sebrat chléb od úst. A ti psy vůbec nevypadali vyhladověle nebo týraní, měli pěknou srst a byli dobře živení- jen co jsem viděla záběry. Proč nějak obec nepomůže bratrům, aby si mohli domek opravit a jen jim bere hospodářská zvířata=jídlo od úst? V USA a ostatních státech se utrácejí psy v útulcích, pokud si je po určité době nikdo nevezme do péče- v České republice se zabíjejí lidi mrazem, když nedostanou místo ani v útulcích v silných mrazech a umrzají na ulici anebo umírají na vyléčitelné nemoci kvůli své finanční insolvenci- nemluvě o desetisících sebevražd ročně z bídy. Račte se podívat na pořad ČT 168 hodin- hladové a podvyživené děti nezaměstnaných rodičů z Prahy, kterým radnice Prahy 7 zřidila dárcovský účet na školní obědy a vysokoškolsky vzdělaní abstinenti-bezdomovci. To už vážně všichni kompetentní hromadně zblbli?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.