Zádný nešťastný otec! Nelidská hyena! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Zádný nešťastný otec! Nelidská hyena!

Petra je od narození připoutaná na vozíček.
Petra je od narození připoutaná na vozíček. (Aha! – Petr Novotný)

KLADNO – Ze zoufalého otce se vyklubal pořádný podvodník! Ve čtvrtek jsme vám přinesli příběh Gustava Kovaříka (24) z Kladna, který by chtěl platit alimenty na svou dvouletou dceru, ale soud ani matka mu to nedovolí. Čtenáři Aha! však v tomto muži poznali člověka, který je podvedl

Okradl dívku (19) na vozíčku
Aha! se rozhodlo: Peníze, o které přišla, jí dáme my!

.

„Když jsem uviděla jeho fotku v Aha!, okamžitě jsem ho poznala,“ říká Radka Cibulková (36) z Kladna. Ta si před rokem podala inzerát, že shání stavební firmu, která by přestavěla koupelnu v panelákovém bytě. Její dcera Petra (19) je totiž po dětské obrně od narození na invalidním vozíku a jak vyrůstala, potřebovala místnost speciálně upravit.

Rodině se prý ozval právě Kovařík s tím, že je obchodní zástupce stavební firmy. „Vylákal od nás tři tisíce korun za nějaké předběžné úkony. O dceru se musím neustále starat, pobírám jen sociální dávky, a tak jsou to pro nás velké peníze,“ říká Radka Cibulková s tím, že daná firma neměla samozřejmě o mužově jednání ani tušení. „Chtěl všechny peníze za úpravu koupelny předem, ale když zjistil, že nepochodí, tak zmizel aspoň se zálohou,“ pokračuje žena.

To však nebyl jediný případ jeho hyenistického jednání. V Kladně a Orlických horách se navíc vydával za právníka a od lidí vzal další peníze, které použil pouze pro vlastní potřebu.

Soud loni v prosinci uznal, že Kovařík v těchto případech vylákal od důvěřivců peníze neoprávněně, a odsoudil ho ke čtyřem stovkám hodin veřejně prospěšných prací a navrácení ukradených peněz. Jenže Kovařík je nezaměstnaný a pobírá podporu.

„Ty peníze už asi nikdy neuvidíme,“ říká Radka Cibulková. Deník Aha! se proto rozhodl, že škodu nahradí a Petře připoutané na vozík věnoval tři tisíce korun. Je to částka, o kterou důvěřivá rodina přišla právě kvůli podvodníkovi. „Moc děkujeme, hodně nám to pomůže,“ říká šťastná rodina.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.