Smrtící nápad: Policista (†27) chtěl rozřezat pilkou na železo dělostřelecký granát! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Smrtící nápad: Policista (†27) chtěl rozřezat pilkou na železo dělostřelecký granát!

Zvenku není vůbec poznat, žže by se v tomto domě odehrála tragédie.
Zvenku není vůbec poznat, žže by se v tomto domě odehrála tragédie. (Aha! - Ondřej Požár)

Rozřezávání staré válečné munice bylo podle sousedů příčinou sobotní tragédie v Žerůtkách u Znojma. Výbuch v garáži v domku tam zabil policistu (†27), sběratele munice, a jeho matku (†46).

Příčiny neštěstí stále vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), která však případ nechce komentovat. „Paní je rodačka z Žerůtek. Jako mladá se vdala a odstěhovala pryč. Po rozvodu se před třemi lety vrátila zpět kvůli synovi. Ten sloužil u pořádkové jednotky v Brně a sbíral starou munici,“ prozradil jeden ze sousedů s tím, že dvojice se údajně snažila oddělit pilkou na železo zapalovač.

Starosta obce Zdeněk Rechtik uvedl, že výbuch měl způsobit dělostřelecký granát ráže 37 milimetrů, vyrobený za druhé světové války pro německou armádu.


Přečtěte si
pelagie
16. 12. 2013 • 08:44

Jistě je to velká tragedie, ale když se nad tím zamyslím, přece jenom koho by napadlo řezat granát pilkou, co ?? A ještě to byl policajt, co k tomu říct?? ...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.