Petr K. je zničený: Nechutné spory o dědictví ho dostaly! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Petr K. je zničený: Nechutné spory o dědictví ho dostaly!

Petr K.čelí majetkovým nárokům Moničiny rodiny. Na pilu tlačí zejména bratr Moniky Radmil. Chce se prý obohatit.
Petr K.čelí majetkovým nárokům Moničiny rodiny. Na pilu tlačí zejména bratr Moniky Radmil. Chce se prý obohatit. (Foto Aha! – Karel Kopáč, ara )

Rozkol v dosud soudržné rodině pozůstalých po dvojnásobné smrti otravou Moniky a Klárky má zcela prozaický důvod. Jde o peníze a Petr K. je z celé situace notně rozčarovaný. Zatímco rodina Moniky si nárokuje karvinský byt 3+1, dva automobily a pár stovek, které zbyly na kontě vdovce, dotyčný je z celé situace znechucený.

Rodina Moniky obrátila o 180 stupňů

Otázka dědictví se přitom začala řešit záhy po smrti obou žen. "Když jsem byl tři měsíce v Egyptě, řešili to za mě rodiče," okomentoval předchozí stav věci Petr K. v Blesku. V té době prý dávala Moničina rodina od dědictví ruce pryč. V tom vidí Petr vnitřní smysl: "Je to logické, drtivou většinu věcí jsem zaplatil já a oni na nic nepřispěli." Od jisté doby Moničina rodina úplně obrátila, a začala si nárokovat majetek, který prokazatelně financoval Petr K. V celém problému totiž vězí právní klička, kdy se řeší, která z žen vlastně zemřela první. Pokud by to byla Klárka, nárok na dědictví má i rodina její matky.


Jak to vidí právník

Advokát Jan Černý nám situaci osvětlil: "Kdo zemře později, dědí po tom, kdo zemře dřív, přestože potom sám zemře." V případě dřívější smrti Moniky by vše dědil Petr. Pokud zemřela dřív holčička, musí se dělit s rodinou Moniky. Nepříjemnost má ale hlavně lidský rozměr a jednu z hlavních rolí v ní hraje Moničin bratr Radmil. "Řekl mi, že se dědictví nevzdají. Měl jsem hrozný pocit, jako kdyby chtěl vydělat na smrti sestry," podělil se o své dojmy šokovaný Petr K.
Celá záležitost je nemorální

Kauza se určitě nějakou dobu potáhne, protože Petr učinil rázné kroky. "Nechal jsem zastavit dědické řízení, dokud se nevyšetří smrt holek. Nemám peníze někoho vyplácet a přijde mi to nemorální," říká. K majetku tedy do uzavření případu nemá přístup ani jedna strana. Zajímavé je, že ožehavá otázka dědictví rozděluje i samotnou rodinu Moniky. S Radmilem evidentně nesouhlasí třetí ze sourozenců, bratr Martin. "Já žádné dědictví nechci," prohlásil rezolutně.

Přečtěte si
ninka64
6. 12. 2013 • 13:39

ninka64
6. 12. 2013 • 13:37

No má kliku, že to už asi nikdo nevyšetří. měl to dobře promyšlené.

santamonica
6. 12. 2013 • 12:41

santamonica
6. 12. 2013 • 12:38

naprosto souhlasim. pekne napsane

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.