Na Štědrý den narozené mimimko 20 minut nedýchalo, přesto žije! Vánoční zázrak? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Na Štědrý den narozené mimimko 20 minut nedýchalo, přesto žije! Vánoční zázrak?

Fotografie
Fotografie (internal)

Chlapeček Freddy Cooke je skutečným vánočním zázrakem. Když se před dvěma lety na Štědrý den narodil, nedýchal a neplakal. Ze spárů smrti ho vytáhlo podchlazení, které zachránilo i jeho mozek.

Předtím než Britka Nicky Symmonds (30) mohla poprvé pochovat svého novorozeného syna, musel být rozmražen. Průkopnická metoda, při níž byl Freddy po dobu 12 hodin podchlazen na teplotu pouhých 33 °C, mu zachránila život a dokonce vyvázl bez postižení!

Když se na Štědrý den v roce 2011 narodil, nedýchal celých dlouhých 20 minut a lékaři i rodiče se báli, že pokud přežije, bude jeho mozek trvale poškozený kvůli nedostatku kyslíku. Freddyho rodiče souhlasili s nekonvenční »ledovou metodou«, aby se v lebce zmenšil otok. „Vidět své dítě zmrzlé a třesoucí se je proti mateřským instinktům. Chtěla jsem ho vzít a zahřát svým tělem, ale proti stálo, že mu zachraňovali život. Když mě pak poprvé chytil, byl to pro mě opravdový vánoční zázrak,“ vypověděla Nicky pro Daily Mail.1884801:gallery:true:true

Ani při postupném zahřívání rodiče nevěděli, jestli byla zákrok úspěšný. Jasným znamením byl však brzký pláč a pohyb v nožičkách. Zotavování pak už probíhalo rychle a druhý svátek vánoční strávila rodina doma.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.