Fenku málem zahubil první letošní mráz: Fidorku na poslední chvíli vytáhli z popelnice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Fenku málem zahubil první letošní mráz: Fidorku na poslední chvíli vytáhli z popelnice!

Fidorka v teple domova se svojí novou hračkou.
Fidorka v teple domova se svojí novou hračkou. (Foto pro Aha! – Městská policie Svitavy, Radka Jarešová)

Lidskou krutost poznala přes měsíc stará fenka křížence. Na začátku tohoto mrazivého týdne ji někdo vyhodil do popelnice ve Svitavách. Naštěstí se včas dočkala záchrany.

Kňučící štěňátko mezi odpadky údajně našel svitavský bezdomovec. Nebohou fenku předal strážníkům, a ti nalezenkyni odvezli do záchranné stanice Zelené Vendolí. Už po hodině od zveřejnění nabídky štěněte k adopci, se s ní záchranáři rozloučili. Fenka putovala do nového láskyplného domova Radky Jarešové (18) ze Svitav, která jí dala jméno Fidorka.

„Jakmile jsem se o příběhu fenky dozvěděla, okamžitě jsem byla rozhodnutá, že bude moje. Už proto, že se našla v popelnici,“ přiznala majitelka psí nalezenkyně. „Pejska jsem plánovala, a teď jsem mnohem spokojenější, když vím, že jsem jí pomohla ve chvíli, kdy k ní život byl tak krutý. Dám jí veškerou lásku,“ slíbila Radka.

Kdo a proč štěňátko vyhodil, není jasné. „Udělal tím ale hroznou věc. Když už se ho chtěl zbavit, tak jej mohl nechat venku na ulici, a neměl pejska házet do kontejneru,“ odsoudila Radka krutost neznámého ničemy.

Fidorka s novou paničkou.

Autor:  jp

Přečtěte si
henes
28. 11. 2013 • 08:58

Lidi jsou svi.ně a zákony žádný....

boball
27. 11. 2013 • 21:19

fIDORKA JE FEŠANDA

jesie
27. 11. 2013 • 09:37

Díky vám za takový přístup, najdou se ještě hodní lidé, kterým není lhostejný osud štěněte. Přeji vám, aby vám Fidorka dělala jenom radost a věřte tomu, že vám to, že jste ji zachránila, mnohonásobně vrátí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.