Majitel útulku Ladislav Váňa si zoufá: Kdo brutálně usmrtil březí laně? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Majitel útulku Ladislav Váňa si zoufá: Kdo brutálně usmrtil březí laně?

Smutný Ladislav Váňa nad jednou z usmrcených laní.
Smutný Ladislav Váňa nad jednou z usmrcených laní. (Foto Aha! – Jiří Čada)

Už pátým rokem se Ladislav Váňa stará o desítky handicapovaných zvířat v Kletečné na Humpolecku. Teď ho postihla tragédie! Po návratu z města na farmu, našel ve výběhu usmrcené tři kusy jelení zvěře. Další laň zmizela.

„Definitivně tady končím,“ tvrdil Aha! rozlícený Váňa. „Na tohle už nemám nervy,“ narážel na další předchozí útoky neznámých vandalů. „Nevím, komu tady vadím, ale stále odrážím nějaké útoky. Ty laně byly navíc březí,“ řekl Váňa. Ze dvora mu zmizely i husy, kachny a krůty. „Likvidace usmrcených kusů mě teď bude stát v kafilérce přes pět tisíc korun. Má cenu tohle dělat?“ zoufá si smutný hospodář.

Na farmu včera přijelo několik policejních vozů. „Čekáme na vyjádření veterinářů, jak zvířata uhynula. Není také vyloučeno, že je potrhala nějaká šelma,“ uvedla mluvčí policistů Monika Pátková. Otázkou však zůstává, kdo si odnesl takové množství drůbeže.

Na farmě se chovatel stará o handicapovaná zvířata.

Přečtěte si
bibs_7
6. 8. 2014 • 12:27

Lane musí likvidovat v kafilérce? To mi nejak hlava nebere - vzdyt tam má na farme i masozravce, tak proc to jako neskrmí, kdyz uz. A má místo cisté ztráty cistou úsporu.

darafufajs
15. 12. 2013 • 09:09

http://www.sherak.cz/mnozirny-psu-1110.html

darafufajs
15. 12. 2013 • 09:02

Prroud...je pěkné ,že chcete dopřát Vaší fence štěňátka a podobně.S Vaším názorem se neztotožňuji v ničem!Pokud si fenku hlídáte to je od Vás hezké a taky doufám,že pak budete po celý život hlídat i ty štěnátka co porodí,protože nevím kde máte záruku,že ten kdo si je od Vás koupí nebo dostane je nebude množit???Ráda bych se zeptala jestli víte jak takové množírny vypadají.Mám dojem,že si vůbec neuvědomujete v jakých podmínkách jsou.To Vám nemám za zlé,protože tahle problematika se velmi málo medializuje a plno lidí vůbec neví,že se takové hrůzy dějí.!Jen prosím zkuste se zamyslet nad Vaším názorem o štěňátkách.Věřte,že vaší fenečce žádné biologické hodiny netikají a není opravdu potřeba jí nechávat nakrýt!

darafufajs
15. 12. 2013 • 08:49

darafufajs
15. 12. 2013 • 08:49

Naprostý souhlas!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.