Klienti domova důchodců se bouří: Dělají z nás ovce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Klienti domova důchodců se bouří: Dělají z nás ovce!

Antonín Bláha a František Havel ukázali Aha! petici se stovkou podpisů nespokojených klientů.
Antonín Bláha a František Havel ukázali Aha! petici se stovkou podpisů nespokojených klientů. (Aha! – Jana Ulrichová)

Vedení s námi jedná jako se stádem, jako s ovcemi. Jeho praktiky jsou hnusné. To tvrdí klienti libochovického domova důchodců. Vadí jim změny, které vedení dělá bez jejich vědomí, i když v domácím řádu domova stojí, že mají právo o nich rozhodovat. Podle zřizovatele je ale vše v pořádku.

„Nelíbí se nám přesun bývalé vedoucí do jiného zařízení. Byla schopná, dobře hospodařila. Ničím se neprovinila, přesto musela pryč. Proti její nástupkyni nic nemáme, příští rok jde ale do důchodu a sem přijde zas někdo jiný. Nikdo nám nevysvětlil, co to má za smysl,“ řekli Aha! Antonín Bláha (71), Miroslav Pos (81) a František Havel (88).

Dodali, že nejvíc jim vadí, že o této změně rozhodlo vedení bez nich, i když podle domácího řádu mají právo podílet se na rozhodování, která se dotýkají jejich života. Senioři dokonce sepsali stížnost. Podepsalo jich sto, tedy dvě třetiny klientů.
Vadí jim i další věci, například zrušení doprovodu sestry k lékaři. „Zhoršuje se nám tím kvalita života. Nutí nám to, co nechceme,“ řekli klienti.

Změny v tomto domově důchodců se jeho klientům nelíbí.

Schůzka k ničemu

Podle krajského úřadu, zřizovatele Centra sociální pomoci Litoměřice, pod které domov spadá, došlo ke změně vedoucí v rámci organizačních změn. „Na jednání, kterého se zúčastnil i hejtman, byly organizační změny uživatelům zařízení objasněny,“ uvedla bez bližších podrobností mluvčí krajského úřadu Magdalena Hanáčková.

Podle klientů ale byla tato schůzka k ničemu. Co tyto změny přinesou, nikdo rozumně nevysvětlil ani jim, ani Aha!.

Autor: 

Přečtěte si
prroud
19. 11. 2013 • 14:36

A co chcete jeste vysvetlovat,kdyz jde o prachy?!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.