Sobotka slaví triumf: Pučisté se vzdali! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Sobotka slaví triumf: Pučisté se vzdali!

Bohuslav Sobotka
Bohuslav Sobotka  (Foto ČTK, ara)

Poté, co ve čtvrtek večer rezignoval na pozici místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach (56), odstoupili z vedení strany včera také Michal Hašek (37) a Jeroným Tejc (36). Díky tomu má šéf sociálních demokratů Bohuslav Sobotka (42) volné ruce k uhašení krize ve vlastních řadách.

Vaz vlivným sociálním demokratům srazil jejich pokus o puč ve straně bezprostředně po volbách. V nich sociální demokraté získali výrazně méně procent, než očekávali. Zpočátku úspěšný návrh na odstřel Sobotky padl den poté, co někteří ze špiček strany povečeřeli u prezidenta Miloše Zemana (69). Schůzku pak tajili, než ji prozradil plzeňský hejtman Milan Chovanec (43).


Škromach k odstoupení využil přímý přenos čtvrtečního vysílání pořadu Hyde Park v České televizi. To Hašek a Tejc vydali společné prohlášení, z něhož se zdá, že odcházejí pod tlakem, nikoliv proto, že by pochopili své chyby. „Téměř dva týdny jsme terčem nevídané mediální kampaně založené na fabulaci o takzvaném ‚Lánském puči‘. Na setkání levicových politiků s levicovým prezidentem republiky nevidíme nic špatného,“ uvedli v něm.



Přečtěte si
oltec
10. 11. 2013 • 22:05

ta fotka vystihuje přesně co je zač je to kašpar

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.