Pejsek Vilík potřebuje vaši pomoc: Měl být utracen, protože je »óčkař« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pejsek Vilík potřebuje vaši pomoc: Měl být utracen, protože je »óčkař«

Pejsek má vrozenou vadu růstu končetin, je »óčkař«.
Pejsek má vrozenou vadu růstu končetin, je »óčkař«. (Foto Aha! – Kateřina Moravcová)

Pomoci bezbrannému a těžce nemocnému pejskovi se rozhodla opatrovnice týraných zvířat Hana Šimková (40) z Horního Žďáru na Karlovarsku. Vilíka (10), který má jako řada českých chlapů nohy do »O«, zachránila před utracením. Teď shání peníze na jeho léčbu.

Vilík žije v různých psích útulcích sedm let. Narodil se totiž s vážným handicapem, má vrozenou vadu končetin. Velmi výrazně mu rostou do písmene »O«. „Všichni si myslí, že Vilík trpí bolestmi, ale klouby už má srostlé. Jinak by za námi neběhal. Je to veselý pes,“ říká Hana Šimková ze sdružení Ostrovský Macík, které se stará o týraná a handicapovaná zvířata.

Pejsek má vrozenou vadu růstu končetin, je »óčkař«.

Ta si desetiletého Vilíka bojovné rasy bandog vzala do opatrovnictví před rokem. „Chodily mi e-maily, že by se měl utratit. Já si ale myslím, že by v našem zařízení mohl v klidu ještě několik let spokojeně žít. Budeme se mu to alespoň snažit dopřát,“ dodává Šimková.

Jenže živit takto nemocného pejska není jednoduché. Potřebuje léky a speciální stravu, která měsíčně vyjde až na 2500 korun. „Vilíka nedáme, postaráme se o něj. Přesto uvítáme každou pomoc,“ uzavírá Šimková.

Můžete pomoct?

Chcete, aby Vilík nemusel mít strach o život a mohl, přestože je nemocný, spokojeně dožít? Můžete mu přispět na číslo účtu: 199852007/0300.

Autor:  mor

Přečtěte si
johanka1
5. 11. 2013 • 16:20

Ahoj moc děkuji všem za podporu.Vilíka jsem si nevzala přímo já ale byl přijat do našeho domova důchodců pro zvířátka,který provozuje Ostrovský Macík.V našem domově žije víc jak 160 zvířecích kamarádů např.koček ,psů,koní,oveček ,kráva Nataša a mnoho dalších k této cestě jsme se uchýlili díky finanční náročnosti péče o Vilíka.Více se o nás dozvíte na našich stránkách.http://www.macik.websnadno.cz/

henes
4. 11. 2013 • 12:13

jsi degenerovan idot britvo.......

ho.no
4. 11. 2013 • 11:51

Moc si Vás paní Šimková vážím a určitě Vilíkovi pomůžu.

darafufajs
4. 11. 2013 • 10:20

darafufajs
4. 11. 2013 • 10:18

A ja nechapu jak muzete byt tak primitivni!!!!!!Tady zrejme nejde jen o granule,ale pravdepodobne o leky na lecbu pohyboveho aparatu a pochopitelne specialni stravu,ktera obsahuje kloubni vyzivu!Pokud si nekdo vezme pejska do opatrovnictvi z utulku tak je to pro to,ze jsou pripady,kdy pejsek nezvlada z ruznych duvodu pobyt v utulku!Nadale se jim hleda domov.Pokud si ho pani vzala tak proto,ze ji jeho osud neni lhostejny a snazi se mu pomoct vic nez pejskovi co ma vetsi pravdepodobnost,ze si ho nekdo vezme.Venuje mu svuj cas a dava mu pocit jistoty a to je vic nez baliky penez,ovsem bohuzel to nekdy nestaci.Vy zrejme pomahate pouze sobe,protoze z Vasi reakce je evidentni,ze nejenom,ze adopci psu nerozumite tak jeste nelenite a udelate si cas psat takove hlouposti.Diky takovym lidem jako jste Vy se na svete o to hur zije,pouze kolem sebe plivete jed!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.