Obchodník s klenoty napsal FBI dopis: Pomohl jsem s dopadením bin Ládina! Dejte mi 25 milionů dolarů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Obchodník s klenoty napsal FBI dopis: Pomohl jsem s dopadením bin Ládina! Dejte mi 25 milionů dolarů!

Fotografie
Fotografie (internal)

„Pomohl jsem FBI v dopadení Usámy bin Ládina a teď za to chci odměnu!“ To tvrdí americký obchodník s klenoty Tom Lee (63), který se už přihlásil o vypsanou odměnu ve výši 25 milionů dolarů.

Lee se už v roce 2003 spojil s agenty FBI. Oznámil jim, že hledaný terorista, jenž má na svědomí i útoky z 11. září 2001, se nachází v pákistánském Abbottabádu. A jelikož se jeho tip potvrdil a zásahové komando tam skutečně v roce 2011 bin Ládina našlo, činí si teď muž žijící v Michiganu nárok na odměnu. Ta v přepočtu činí téměř 508 milionů korun.

Jeho právníci už poslali americké vládě dopis, v němž žádají o vyplacení peněz a také upřesňují, jak muž informaci o teroristovi získal. Tom Lee je totiž egyptského původu a tip dostal od jednoho z členů pákistánské tajné služby, který prý teroristu i s rodinou do Abbottabádu přepravil.


„Jakmile se pan Lee dozvěděl, že americké síly zabily Usámu bin Ládina v té lokalitě, kterou poskytl v roce 2003, podnikl nesčetné pokusy kontaktovat FBI, aby se přihlásil o svou odměnu. Bohužel se mu nedostalo odpovědi,“ píše se v dopise.

FBI se zatím k případu nevyjádřila. Americká vláda už v minulosti uvedla, že nikomu nic nevyplatí, jelikož bin Ládina našla sama a nikoliv prostřednictvím informátora. Leeovi by navíc mohla uškodit i zpráva, že do opevněného pákistánského sídla se terorista nastěhoval až v roce 2006.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.