Egyptského "vězně" Petra K. dopravili do ČR narychlo! Co ho tady čeká? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Egyptského "vězně" Petra K. dopravili do ČR narychlo! Co ho tady čeká?

Petr K. přiletěl z Hurghady na pražské Letiště Václava Havla.
Petr K. přiletěl z Hurghady na pražské Letiště Václava Havla. (Foto: Aha! - Alexandr Malachovský, Ladislav Křivan, koláž Ahaonline.cz)

Přesně 93 dní trvalo, než se do své vlasti vrátil zadržovaný Petr K. V 09:07 přistálo na letišti Václava Havla letadlo, na jehož palubě by měl být Čech, jemuž někteří připisují podíl na smrti Moniky (†36) a Klárky (†8). "Potvrzuji, že na palubě letadla z Hurghady byl pan K., v 6 hodin ráno to letadlo odlétalo z Egypta,“ potvrdil informaci Blesku.cz Martin Slaný z cestovky Blue Style.

Boj o čas

„Ve středu odpoledne nás informovala egyptská nejvyšší prokuratura o tom, že Petr K. může vycestovat,“ řekla pro Blesk.cz mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová. Důvod, proč byl zákaz vycestování Čechovi zrušen, není znám. Pak začal boj o čas, aby se Petr K. dostal domů dříve, než si to Arabové rozmyslí.

Česká kriminálka na tahu

Nekonečné kontroverze kolem obsahu egyptského vyšetřovacího spisu už nejsou na pořadu dne, protože případ logicky přebírají čeští kriminalisté. Otázkou zůstává, co ještě zmohou čtvrt roku po události a s minimem relevantních informací. Zpráva TV Nova o tom, že Petr K. již není veden jako svědek, ale jako podezřelý se návratem zajatce nepotvrdila.


Vyšetřování na mrtvém bodě

Informace ze spisu Arabů v podání egyptského právníka Bashiera o pomalé a několikanásobné otravě dvou žen se též nepotvrdila. Naopak český toxikolog Jaroslav Zikmund takový závěr vylučuje, kvůli specifickému průběhu pomalé otravy kyanidem, který evidentně nenastal, totiž postupná slepota a ohluchnutí otrávených.


Jaké bude setkání s rodinou?

Petra K. nyní čeká jediná radostná jistota. Nikdo ho v Egyptě neoběsí. Také má stále práci. Na druhou stranu bude těžké pohledět do očí všem členům rodiny, zvláště, jestli zabíjel. Ani jinak nemá radostné vyhlídky. Reakce okolí nebudou ve všech případech přívětivé a vyšetřování se potáhne bůhví jak dlouho. Možná ho čeká vazba.

Přečtěte si
marmat
1. 11. 2013 • 16:06

CO SE VÁM PŘIHODILO - NEJSTE PAN HAŠEK ???

marmat
1. 11. 2013 • 16:04

Snad jsme se ABSOLUTNĚ VŠICHNI přesvědčili, že jsme spolu s bulvárem vařili 3 měsíce z vody ! Navařili jsme spoustu MARŠMELOUNŮ a ted "tu máš kropáč".... Naše policie ho ted rozebere naprosto exemplárně na šroubky a co vyploděj bude FAKT Egypt má co se týče země mnoho malérů a věšet tam turistu a celému světu líčit proč, není v jejich žájmu...Proto spts přehodili přes svého človékaxsem a maj klid

filuska77
1. 11. 2013 • 11:27

už mu to bohužel prošlo

filuska77
1. 11. 2013 • 11:27

prosím tě ty snad na nic nekoukáš a nečteš zprávy, lidí co zabijí své děcko anebo i více dětí je dost a dost. že to nedokážeš ty, ty přeci nejsi měřítkem zločinnosti

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.