Meteorologové slibují: I v listopadu bude hezky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Meteorologové slibují: I v listopadu bude hezky!

V listopadu má být taky hezké počasí.
V listopadu má být taky hezké počasí. (KAREL KOPÁČ / Aha)

Konec října přinesl nezvyklé teplo. O pondělním svátku zaznamenaly teploměry téměř letních 25 °C. O tom, že teplý říjen tak neobvyklý není, svědčí pranostiky! Podle nich máme čekat studený listopad. Meteorologové však říkají opak!

»Teplý říjen – studený listopad. Mlhy v říjnu – sněhy v zimě. Je-li říjen velmi zelený, bude zato leden hodně studený.« Takovými pranostikami se řídili naši předkové. Jaká bude zima, je podle meteorologů ještě v nedohlednu, o listopadu ale jasno mají. Český hydrometeorologický ústav uvádí, že teploty budou nadprůměrné a nebude ani moc pršet!

Teno týden sice teploty sklouznou až o 10 °C oproti pondělí, většina měsíce ale nebude ve znamení plískanic. Od 4. listopadu se zase vyšplhají ke 13 °C a podobně bude i v polovině měsíce. V noci však může mrznout. Obvyklé listopadové počasí nás čeká v týdnu od 18. do 24. listopadu, kdy budou teploty přes den šplhat jen k 6 °C.


 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.